Novosti

Novosti: Horex ipak preživljava

Horex VR6

Prije nekoliko mjeseci činilo se da je priči za suvremeni Horex došao kraj, ali u posljednji trenutak se ipak pojavio kupac odnosno investitor koji je prepoznao potencijal imena, ako već tvrtka u ovom obliku i njezin VR6 koncept nemaju sigurnu budućnost.

 

Spomenuti spasitelj odnosno kupac je 3C Carbon Group, a riječ je o tvrtki usmjerenoj na proizvodnju komponenti od ugljičnih vlakana. Osim toga, njihova je momčad prošle sezone osvojila prvo i drugo mjesto u njemačkom IDM superbike prvenstvu s vozačima Xavijem Foresom i Maxom Neukirchnerom.

 

Za sada još nije jasno hoće li model VR6 sa svojom osebujnom koncepcijom te u brojnim izvedbama preživjeti, ali 3C Carbon grupacija trenutno ulaže napore kako bi se održala proizvodnja rezervnih dijelova za te motocikle. Naredni cilj im je vratiti motocikle s imenom Horex na tržište, no spominju i želju da razviju "tržišni razuman" model pod markom Horex. Ovo bi moglo značiti povratak modela VR6 u nekom novom izdanju, a isto tako je moguće da 3C grupacija namjerava ponuditi nešto posve novo o čemu ćemo vas pravovremeno izvjestiti.

fbmp ytmp imp