Novosti

„Potrubite“ za bikere i budite na Jarunu 02.05.2015.

Karavana2013 2

Udruga Karavana za život "bikeri na cesti" organizira i ove godine, 4. po redu Karavanu za život na kojoj će se motoristi iz svih krajeva Hrvatske, a i inozemstva, sastati na istoj lokaciji kao i 2014. godine, na Otoku hrvatske mladeži na ŠRC Jarun, u Zagrebu.


Zašto? U udruzi kažu da vožnjom u organiziranoj koloni činimo najveću skupinu motociklista koja će proći Hrvatskom i na u konačnici, centrom Zagreba.

 

Cilj je da svi sudionici u prometu vide koliko nas ima, da smo najranjivija skupina sudionika u prometu i da imamo jednako vrijedno pravo na život. Oduzetom prednošću vrlo često nam se oduzima život, a tragedija pogađa cijelu obitelj i nepovratno zavija u crno mnoge prijatelje i znance, a krivac za nesreću uvijek kaže - "nisam ga vidio".

 

Karavana iz Rijeke:
Ogranak Karavane za život iz smjera Rijeke/PGŽ, počinje s okupljanjem u subotu 02.05.2015. u 08:00 na Preluku, na prostoru bivše karting staze.
U 08:45 očekujemo dolazak kraka Istra, te svi zajedno u 08:55 palimo i zagrijavamo motore.
U 09:00 – pokret s Preluke pod policijskom pratnjom prema centru Rijeke, Riva, Banska vrata, starom cestom do Delnica.

Sastajanje s krakovima iz ostalih dijelova Hrvatske planirano je u Zagrebu oko 12:30, te svi zajedno krećemo od „bolnice" Blato-Remetinec (rotor)- Savska- Ilica-Trg bana J.Jelačića- Praška-Branimirova- Držićeva-Slavonska av.-Hrvatskog sokola-ŠRC Jarun

 

Karavana i ove, kao i sve dosadašnje, ima humanitarni karakter.
- 2012. g. okupili smo se u Karlovcu te smo prihod od donacija darivali OB Karlovac sa 3 seta za reanimaciju
- 2013. g. donirali smo HGSS - podružnica Karlovac sa 3 suha odijela.
- 2014. godine na događaju na ŠRC Jarun sudjelovala je i Zaklada ANA RUKAVINA, te je koštana srž jednog našeg sudionika uspješno iskorištena za ono najbitnije – spasio je nečiji život. Također je na događaju sudjelovala i Udruga PUŽ – Put u život.

 

Ove godine na događaju će se pridružiti Udruga KRIJESNICA – Udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim sa malignim bolestima.

Na manifestaciji će se prezentirati sigurni načini vožnje, oprema za motocikliste koja služi poboljšanju sigurnosti. Sudjelovati će brojni izlagači - zastupnici motoopreme sa prezentacijom iste. Prezentacije pomoći unesrećenom motociklistu u suradnji sa HGSS-om, MUP-om i Hitnom pomoći, te mnoga druga događanja.

 

Pozivamo sve bikere, mopediste i skuteraše da nam se pridruže u što većem broju 02.05.2015. u 4. Karavani za život.
Ujedno apeliramo na sve sudionike u prometu da zvučnim signalom daju potporu našoj akciji, simbolično, za prisjećanje (u zadnjih 10 godina 987 poginulog motociklista), za naša prava i za naše živote jer jedino tolerancijom i suradnjom možemo postići ravnopravnost, spriječiti daljnje nepotrebno stradanje motociklista ali i svih drugih sudionika u prometu.

Više informacija na: http://www.karavanazazivot.com/ i https://www.facebook.com/groups/163664777145226/

Karavana 2013

letak karavana 15

kolona

fbmp ytmp imp