Novosti

Novi broj Moto Pulsa je na kioscima

MP147-naslovna

Svestrani Versys i Multistrada, te legende Chief i XJR 1300 čine osnovicu novog broja Moto Pulsa. No, to je tek manji dio priče

 

Uz to što smo ih vozili na dijametralno suprotnim stranama svijeta, testirani motocikli su međusobno bitno različiti. Doduše, obnovljeni Ducati Multistrada 1200 i Kawasaki Versys 1000 spadaju u istu i sve popularniju kategoriju crossovera, no užitak vožnje svestranog, udobnog i zabavnog motocikla nude po osjetno drugačijoj cijeni. Isto tako, Yamaha XJR 1300 i Indian Chief su bezvremenski klasici, no prvi spada u kategoriju retro nakeda i cafe racera, a drugi predstavlja u svakom pogledu impresivnu reinkarnaciju jednog od najpoznatijih američkih motocikala.

 

Rubriku testova popunjava i obnovljeni naked F 800 R, uvodni model u svijet BMW motocikala, dok boje skutera brane „zeleni" modeli Honda PCX 150 (sa start-and-go sustavom) i Jonway MJS 5000-C, čija oznaka jasno otkriva zemlju porijekla, ali ne i činjenicu da ga pokreće elektromotor. Kad su u pitanju ostale teme, zavirili smo ispod suknje nove MV Aguste F4 RC, nakon čega smo se zagledali u kristalnu kuglu i otkrili da bi budućnost benzinskih agregata mogla biti plastična, ako već ne fantastična.

 

Pogled u retrovizoru otkriva prvu generaciju Yamahe Super Ténéré, dok je kopanje po prošlosti izbacilo na površinu neka čudovišta na dva (i tri) kotača iz Drugog svjetskog rata. Dovoljno čudovišno izgleda i prerada u režiji uspješnog gasterbajtera, dok iz pera svjetskog putnika dolazi drugi dio putopisa uzduž i poprijeko Australije. Osim toga, dosta je prostora posvećeno motosportu, čija je sezona u punom zamahu, baš kao i sezona moto susreta, a sve to i još mnogo više može biti vaše za samo 29 kn. Ili 14,5 kn na mjesec.

CijelaNaslovna147

fbmp ytmp imp