Novosti

Matija Podhraški napada Guinnessov rekord

mala Guiness

01. listopada 2017. godine u Kutini održat će se službeno postavljanje novog Guinnessovog rekorda. Rekord u najduljoj vožnji motocikla na glavi postavit će mladi stunt vozač motocikla iz Kutine, Matija Podhraški, jedan od ponajboljih europskih stuntera.

Matija Podhraški, mladi stunt vozač motocikla iz Kutine, upisat će se u povijest postavljanjem novog Guinnessovog rekorda u najduljoj vožnji motocikla na glavi. Matija će motocikl na glavi voziti 4 kilometra, a cijeli će se događaj održati u njegovom gradu, Kutini. Akrobatskom vožnjom motocikla bave se mnogi u svijetu, no ipak, niti jedan vozač se do sada nije odvažio na ovakav podvig, te će Matija biti prvi koji će postaviti ovaj rekord u vožnji na glavi i uvjeren je kako njegov rekord dugo neće biti oboren.

Matija Podhraški mladi je stunt vozač iz Kutine i jedan od ponajboljih vozača na europskoj stunt sceni. Od ove je godine i službeni vozač tvrtke InterCars Hrvatska. Iako su mu tek nepune 22 godine iza sebe ima već zavidan niz uspjeha koje je kroz godine ostvario diljem Europe. Sam osmišljava svoje trikove, a svoje nastupe i stunt showove koje odnedavno organizira svakodnevnim treningom dovodi do savršenstva. Iako su uvjeti u kojima radi relativno skromni za potrebe kvalitetnog stunt treninga, Matija svojim enormnim talentom, trudom i zalaganjem ostvaruje sve ciljeve koje si zacrta. U dosadašnjoj karijeri Matija je ostvario mnoge zapažene rezultate:
- 6x prvak Hrvatske na Grobniku (do prestanka održavanja natjecanja)
- Prvo mjesto na svjetskom natjecanju za najbolji trik u Bugarskoj 2013. godine
- Devet prvih mjesta na europskim natjecanjima u Austriji, Mađarskoj, Njemačkoj u disciplinama „last man standing“, u najduljoj vožnji na prednjem kotaču, utrkama na zadnjem kotaču itd.
- brojna druga, treća i četvrta mjesta na europskim i svjetskim natjecanjima u Italiji, Poljskoj, Austriji, Mađarskoj, Francuskoj itd.
- vlasnik europskog rekorda u vožnji na prednjem kotaču
- German stunt days 2017. u konkurenciji 200 vozača iz cijelog svijeta 4x prvo mjesto 1x drugo mjesto, prvo mjesto u prestižnoj kategoriji za najbolji stunt show

Da Matija uistinu zna što radi svjedoče i reakcije oduševljene publike na njegovim showovima diljem Hrvatske i Europe. Iako najbolje godine za njegovu karijeru tek dolaze, ove godine odlučio je napraviti veliki iskorak u karijeri ulaskom u Guinnessovu knjigu rekorda, što mu je, kako sam kaže, ostvarenje životnog sna.
Uz samo postavljanje Guinnessovog rekorda koje će se održati 01. 10. 2017. u Kutini, bit će održan i bogat stunt show gdje će uz njega nastupiti i Matijini kolege stunteri Jure Križman, Hrvoje Kostelac, Matija Blaževac i Dorian Ikić. Bit će to dosad neviđen spektakl za grad Kutinu. Matija vjeruje kako će sve ispasti onako kako je zamislio i kako će svi imati prilike uživati u spektaklu koji će pripremiti svome rodnom gradu. Važno je napomenuti kako su zahtjevnu organizaciju ovakvog događaja na sebe preuzeli isključivo mladi ljudi bez praktički ikakvog iskustva u organizaciji događaja na ovakvoj, svjetskoj razini što ovom eventu daje i jednu novu dimenziju.
Pozivamo vas sve u Kutinu 01.10.2017. u 14:00h! Dođite i budite dio ovog spektakla, čeka vas vrhunska zabava i dobar provod. Budite svjedoci povijesnog ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda, sigurni smo kako nećete požaliti.
Za sve one koji neće moći prisustvovati događanju bit će organiziran live prijenos putem Matijine službene facebook stranice https://www.facebook.com/MatijaPodhraskiStuntRider/?fref=ts

MP Guinness plakat

fbmp ytmp imp