Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N132/Z800/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N132/Z800/Gallery

Novosti

Predstavljen Kawasaki Z800

slikaXX

Ispod još agresivnijeg dizajna, Z800 donosi snažniji agregat te dorađenu ciklistiku i kočnice

Stigao je nasljednik iznimno popularnog Kawasakija 750. Novi Z800 donosi bitno agresivniji dizajn, koji je adekvatno popraćen i porastom potencijala, prije svega onih u području agregata. Povećanjem provrta zapremina je skočila sa 748 na 806 ccm, no to nisu jedine promjene na rednom četverocilindraši. Od onih važnijih, spomenimo duže usisne kanale, veća leptirasta tijela, drugačiju izvedbu cilindara, lakše klipove…

Rezultat svega trebala bi biti izdašnija krivulja snage u svim režimima vrtnje, što potvrđuju i deklarirane brojke. Sa 113 KS pri 10.200 okr/min Z800 želi postati najsnažniji naked srednje zapremine, dok bi se za poboljšanje elastičnosti, osim raspoloživih 83 Nm pri 8.000 okr/min, trebao pobrinuti i skraćeni završni prijenos.

Čelični okvir se bazira na onome koji se ugrađivao u Z750R, ali mu je promijenjena čvrstoća, dok je čelična stražnja vilica duža za 12 mm i uparena s drugačije pozicioniranim Kayaba monoamortizerom, kojem se može podešavati predopterećenje i povrat. Iste mogućnosti podešavanja nudi i prednja izokrenuta vilica promjera 41 mm.

Naprijed se nalaze za 10 mm veći diskovi promjera 310 mm, koji - za razliku od modela Z750R – nisu opremljeni radijalnim nego aksijalnim kočionim kliještima s 4 klipića, a u ponudi će i dalje biti i verzija s ABS-om. Pritom će osnovni model biti za 5 kg teži od modela Z 750R, odnosno težit će 229 kg sa svim tekućinama.

Bez obzira na sva poboljšanja, Z800 će i dalje pažnju najviše privlačiti svojim agresivnim streetfighter dizajnom, a ponajprije minimalističkom prednjom maskom, iznad koje je smještena nova i trodijelna ploča s instrumentima. U cjelini, Z800 se dizajnerski oslanja na svog prethodnika, ali je istovremeno promijenjen u praktično svakom detalju.

Osim osnovnog modela, Kawasaki će nuditi i oslabljenu inačicu s 95 KS. Taj model će imati slabije kočnice s dvoklipnim kliještima i jednostavniju izvedba ovjesa, koja će omogućavati samo podešavanje predopterećenja na zadnjem amortizeru. Osim toga, ta verzija Z-a neće imati plastične oplate s donje bočne strane agregata, te će se umjesto u zeleno-crnoj nuditi u narančastoj varijanti. Ostale boje, dakle, bijelu i crnu, će dijeliti sa verzijama od 113 KS.

{gallery}NOVOSTI/N132/Z800/Gallery{/gallery}








fbmp ytmp imp