Motosport

MotoGP: Marquez pao pri 338 km/h


slikaXX


Tijekom slobodnog treninga u Mugellu, Marc Marquez je pao pri 338 km/h i prošao bez težih ozljeda

Ako je bilo smiješno kako je u petak na jutarnjem treningu u Mugellu, vraćajući se na stazu, nespretno pao praktično pri brzini hoda, definitivno nije izgledalo bezazleno kad je na poslijepodnevnom treningu istu stvar izveo pri otprilike 100 puta većoj brzini. Na tom je poslijepodnevnu treningu na kraju dugačke ciljne ravnice staze Mugello prvo dohvatio 342 km/h, što je ostao rekord dana, da bi mu uskoro na istom mjestu, ovaj put pri brzini od 337,9 km/h pri aktiviranju kočnice zablokirao prednji kotač.

Iako je u prvom trenutku uspio ostati na kotačima, motocikl je sišao na mokru travu i počeo se približavati zaštitnom zidu koji se paralelno proteže uz stazu. Marquez je u posljednji tren skočio s motocikla i izbjegao udarac u zid, ali se nakon toga dugo klizao po travi i kotrljao po pijesku. Srećom, prvi pregledi pokazuju da nije bilo težih povreda, no ipak je ozlijedio bradu, istegnuo vrat te natukao desno rame, ruku i nogu. Po svemu sudeći, nastup na nedjeljnoj utrci nije u pitanju.

Ciljna ravnica u Mugellu je najbrža točka u cijelom MotoGP prvenstvu. Prije nekoliko godina je na istom mjestu i pri otprilike istoj brzini pao i Shinya Nakano, nakon što mu je eksplodirala guma. Iako je njegov pad izgledao daleko strašnije, on se također iz svega izvukao bez težih posljedica.



fbmp ytmp imp