Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N135/MotoGPMugello/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N135/MotoGPMugello/Gallery

Motosport

MotoGP: Mugello u znaku Lorenza


slikaXX

Uz uvjerljivu pobjedu Lorenza, monotonu utrku u Mugellu obilježili su padovi Rossija i Marqueza

Zapravo je sve bilo riješeno u prvom zavoju prvog kruga. Pedrosa je najbolje krenuo sa startne pozicije, ali je otišao preširoko u prvom zavoju i tako se Lorenzo odmah domogao vodstva kojeg više nije ispuštao iz ruku. Njegov timski kolega Rossi nije bio te sreće, budući ga je nakon lošeg starta već u trećem zavoju prvog kruga Bautista izbacio iz putanje i lansirao u zaštitnu ogradu.

Pedrosa je do otprilike polovice utrke uspijevao pratiti Lorenza poput sjene, no onda su mu se „umorile“ gume, a aktualnom svjetskom prvaku je dodatno olakšao posao zadržavajući iza sebe timskog kolega Marquez. Kad se konačno probio na drugo mjesto, Marquez više nije mogao naštetiti odmaklom Lorenzu, ali je uspio našteti sebi kad je tek nešto više od dva kruga prije kraja preopteretio prednju gumu i odradio četvrti pad tog vikenda.

Tako je Pedrosa ipak uspio doći do 2. mjesta, iako ga je u samom finišu počeo opasno sustizati Crutchlow, koji je osvajanjem trećeg mjesta drugi put zaredom završio na podiju. Stefan Bradl se tijekom cijele utrke borio s dvojicom tvorničkih vozača Ducatija, pri čemu je ipak uspio proći ciljem kao četvrti, malo ispred Doviziosa i dosta ispred Haydena.

I sedmo je mjesto pripalo vozaču Ducatija, ovaj put Pirrou, koji je s pozivnicom nastupio na laboratorijskom Ducatiju i pobijedio Esparagaroa, ponovo najboljeg vozača CRT motocikala, dok je pola sekunde kasnije ciljem prošao Smith na Tech 3 Yamahi. Poredak prve desetorice zaokružio je Barbera, s manje od desetinke prednosti nad de Punietom.

U klasi Moto2 je u četvrtom krugu vodstvo preuzeo Redding i nakon toga besprijekorno došao do druge uzastopne pobjede i povećanja vodstva u ukupnom poretku. U poprilično dramatičnoj Moto3 utrci prvi je ciljem prošao Salom, a u istoj sekundi s pobjednikom utrku su redom završili Rins, Vinales, Oliviera i Alex Marquez.

TRENUTNI POREDAK:
MotoGP
1. Pedrosa – Honda – 103 boda
2. Lorenzo – Yamaha – 91
3. Marquez – Honda – 77
4. Crutchlow – Yamaha – 71
5. Dovizioso – Ducati – 50

Moto2
1. Redding – Kalex – 101 bod
2. Terol – Suter – 58
3. Kallio – Kalex – 58
4. Rabat – Kalex – 55
5. P. Espargaro – Kalex – 54

Moto3
1. Vinales – KTM – 106 bodova
2. Salom – KTM – 102
3. Rins – KTM – 81
4. Folger – Kalex KTM – 63
5. A. Marquez – KTM - 35



{gallery}NOVOSTI/N135/MotoGPMugello/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp