Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N137/MotoGPIndi/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N137/MotoGPIndi/Gallery

Motosport

MotoGP: I treći put Marquez


slikaXX

Bez obzira na predvidljivu pobjedu Marqueza, utrci u Indianapolisu nije nedostajalo napetosti

Marquez slavljem u Indianapolisu nije samo pobijedio na sve tri ovogodišnje utrke u SAD-u, nego je pobijedio i treći put u nizu, čime se još malo izdvojio u vodstvu. Pedrosa kasni 21 boda, Lorenzo čak 35, a što je najgore po njih, čini se da ni nakon što su dobrim dijelom zaliječili svoje ozljede nemaju protuotrova za Marquezovu dominaciju.

Iako je utrku poveo Lorenzo ispred Pedrose, bilo je jasno da Marquez iza njih samo štedi materijal na stazi koja nudi malo „gripa“, ali voli uništavati gume. Kad je procijenio da je pravi trenutak, jednostavno se probio u vodstvu, dopustivši Lorenzu da ga neko vrijeme slijedi, a onda je još malo pojačao ritam na putu do sigurne pobjede. Lorenzo je, s druge strane, navodno ušao u probleme sa stražnjom gumom, tako da mu je u samoj završnici Pedrosa preoteo i drugo mjesto i tako, bez prevelikog veselja, osigurao dvostruku pobjedu Honde.

Činilo se da će o 4. mjestu, dvadesetak sekundi iza pobjednika, odlučivati Crutchlow i Bautista, koji su većinu utrke proveli u klinču, no onda im se u samoj završnici dogodio Valentino Rossi. Kako mu je to već običaj ove sezone, Rossi je na istrošenim gumama i s praznim spremnikom goriva počeo letjeti stazom te se, lako obišavši Bradla, u posljednjih nekoliko krugova pridružio borbi za četvrto mjesto. Nakon nekoliko međusobnih pretjecanja, Rossi se tek u posljednjoj kombinaciji zavoja uspio agresivno probiti na 4. mjesto, prošavši ciljem samo 6 stotinki ispred Crutchlowa, koji je opet bi jedva desetinku sekunde brži od Bautiste.

Usamljeni Bradl nije bio previše sretan osvajanjem 7. mjesta, no barem je imao manje razloga za nezadovoljstvo od Doviziosa. On je sa svojim Ducatijem držao 8. mjesto sve do zadnjeg zavoja, kada ga je preambiciozno pokušao preći timski kolega Hayden, zbog čega su obojica preletjela preko rubnika i produžila na nagnuti dio slavnog ovala. Iako su se brzo vratili na pravu putanju, u posljednjim ih je metrima obišao Smith s Yamahom, osvojivši tako 8. mjesto sa stotinkom prednosti nad Haydenom, dok je Dovizioso s minimalnim zaostatkom završio kao 10. Iannone je okončao poredak vozača na MotoGP motociklima, dok je ozlijeđen Aleix Espargaro osvajanjem 12. mjesto ponovo bio najbrži u CRT konkurenciji.

Utrka klase Moto2 je ponudila napetu završnicu. Taman kad se učinilo da je Nakagami na sigurnom putu do pobjede, Japanac je počeo opasno klizati po stazi, a nekako istovremeno se iz drugog plana počeo probijati Rabat. U razmaku od nekoliko krugova Rabat se sjajnom vožnjom probio s 5. na 2. mjesto, da bi se u posljednji tren lako obračunao i s Nakagamijem i odnio pobjedu. Iako je ovaj put ciljem prošao kao tek 3., Redding je mogao biti zadovoljan činjenicom da je još malo povećao bodovno vodstvo u odnosu na svog jedinog suparnika Pol Espargaroa, koji se nakon jednog neuspješnog pokušaja pretjecanja morao zadovoljiti 4. mjestom.

Moto3 utrka je umalo donijela prvu pobjedu Alexu Marquezu, mlađem bratu Marca Marqueza. On je bio u grupi od 3 vozača koji su se lako odvojili od ostatka ekipe, no na kraju je tijesno izgubio od timskog kolege Alexa Rinsa, osvojivši 2. mjesto s nepunom sekundom prednosti nad Maverick Vinalesom. Time su se Vinales i Rins bodovno sasvim primaknuli vodećem Salomu, koji je u Indianapolisu završio kao 5.

TRENUTNI POREDAK:

MotoGP
1. M. Marquez – Honda – 188 bodova
2. Pedrosa – Honda – 167
3. Lorenzo – Yamaha – 153
4. Rossi - Yamaha - 130
5. Crutchlow – Yamaha – 127

Moto2
1. Redding – Kalex – 159 bodova
2. P. Espargaro – Kalex – 133
3. Rabat – Kalex – 113
4. Aegerter – Suter – 94
5. Kallio – Kalex – 90

Moto3
1. Salom – KTM – 183 boda
2. Vinales – KTM – 174
3. Rins – KTM – 167
4. Folger – Kalex KTM – 94
5. A. Marquez – KTM – 90


{gallery}NOVOSTI/N137/MotoGPIndi/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp