Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N137/Endurance/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N137/Endurance/Gallery

Motosport

8h Oscherslebena – Ključna pobjeda Suzukija?



slikaXX

Dok je Marin Ivanov u Oscherslebenu skupljao iskustvo, SERT se pobjedom približio novoj tituli

Nakon što su na utrkama 24 sata Bol d'Ora i 8 sati Suzuke vrijedno skupljali bodove, a pobjede prepustili lokalnim specijalistima (SRC Kawasaki, odnosno MuSASHI Honda), momčad SERT je možda i odlučujući korak prema novom naslovu svjetskog prvaka odradila na najmanje zahtjevnoj utrci u kalendaru. Prekaljeni trojac Philippe, Delhalle, da Costa je, nakon 8 sati jurnjave stazom Oschersleben sa Suzukijem GSX-R 1000, upisao 2 kruga više od momčadi BMW Motorrad France, za koju su kružili Gimbert, Nigon i Cudlin.

Budući je momčad BMW-a odustala na obje dosadašnje utrke, oni ne samo da ne predstavljaju nikakvu opasnost SERT u ukupnom poretku, nego su im osvajanjem drugog mjesta dodatno pomogli da se bodovno odvoje od Yamahine austrijske momčadi Monster Energy YART. Parkes, Waters i Igor Jerman su s Yamahom R1 držali drugo mjesto sve do pred sam kraj utrke kada je umalo došlo do požara kod jednog zaustavljanja u boksu, što je bilo dovoljno da se momčad BMW-a progura između dva glavna konkurenta. Time je YART Yamaha ostala u zaostatku od 13 bodova, što znači da bi čak i u slučaju njihove pobjede na 24 sata Le Mansa, SERT-u bilo taman dovoljno i treće mjesto da s bodom razlike osvoje 4. uzastopno endurance prvenstvo.

Budući je na završnoj utrci 24 sata Le Mansa, koja se vozi 21. i 22. rujna, u igri 40 bodova, teoretske šanse za naslov ima i francuska Yamahina momčad GMT 94. Predvođeni Davidom Checom, oni bi bili i u nešto izglednijoj situaciji za posljednji napad da im utrka nije nesretno započela padom već u drugom krugu, nakon čega su se strpljivo pomicali prema naprijed, ali nisu mogli dalje od petog mjesta, s 4 kruga zaostatka za momčadi Bolliger Kawasaki.

U Oscherslebenu je i Hrvatska ponovo imala svog predstavnika. Marin Ivanov je bio drugi vozač momčadi MSC Racing – Ipone, koja je sa Suzukijem GSX-R 1000 odradila 273 krugova, što je bilo dovoljno za ukupno 27. mjesto, odnosno za 12. mjesto u klasi Superstock.

Rezultati 8h Oscherslebena:

1. SERT – Vincent/Delhalle/da Costa – Suzuki - 316 krugova
2. BMW Motorrad France – Gimbert/Nigon/Cudlin – BMW - 314 krugova
3. Monster Energy YART – Parkes/Waters/Jerman – Yamaha – 313 krugova
4. Bolliger Team Switzerland – Saiger/Stamm/Sutter – Kawasaki – 313 krugova
5. Yamaha France GMT 94 – Checa/Foray/Berger – Yamaha – 309 krugova

Trenutni poredak (1 utrka prije kraja):
1. SERT – Suzuki – 84 bodova
2. YART – Yamaha – 71
3. GMT 94 – Yamaha - 60
4. Bolliger – Kawasaki – 44
5. Team R2CL – Suzuki - 44

{gallery}NOVOSTI/N137/Endurance/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp