Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N137/MotoGPBrno/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N137/MotoGPBrno/Gallery

Motosport

MotoGP: Marquez, Marquez, Marquez, Marquez…


slikaXX
Iako neizvjesna do samog kraja, VN Češke je imala predvidljivi rasplet. Ponovio se Indianapolis

VN Češke je po mnogočemu bila repriza utrke u Indianapolisu, uz tu razliku da se ovaj put do samog kraja nije znalo ime pobjednika, iako se moglo lako pretpostaviti. Lorenzo je imao još i bolji start nego u Indianapolisu i odmah dohvatio vodstvo, ali se nije uspio odvojiti od Marqueza i Pedrose, baš kao ni prije tjedan dana. Isto tako, kad ga je Marquez napao nije se predao, čak se nakratko vratio na prvo mjesto, no ubrzo je postalo jasno da Lorenzu ipak nedostaje koja desetinka sekunde po krugu.

Na kraju ga je, baš kao i Indianapolisu, u završnici prestigao i Pedrosa, koji je ipak predugo čekao s tim potezom tako da na kraju nije više mogao ozbiljnije ugroziti Marqueza, bez obzira na to što je prošao ciljem sa zaostatkom od samo 3 desetinke sekunde. Time Marquez nije samo rastegnuo svoje već ozbiljno vodstvo u ukupnom poretku, nego je i postao prvi „rookie“ vozač kojem je uspjelo dohvati 4 uzastopne pobjede, dok se sa 10 stajanja na pobjedničkom postolju izjednačio s rekordom kojeg je postavio Rossi tijekom svoje prve sezone u najjačoj klasi.

Rossi se kao i tjedan dana ranije borio tek za 4. mjesto, a iako mu je ovaj put posao malo olakšao Crutchlow, koji je pao i završio kao 17., Bautista se ponovo pokazao kao tvrd orah. Nakon nekoliko međusobnih pretjecanja, Rossi je, na jednoj od svojih omiljenih staza, ciljem ipak prošao 8 stotinki ispred Bautiste, ali i punih 10 sekundi iza pobjednika.

Bradl je bio standardno 6., daleko ispred ponovo nerazdvojnih tvorničkih vozača Ducatija, s time da je ovaj put Dovizioso bio bolji od Haydena. Iannone je bio usamljen na 9. mjestu, dok se Aleix Espargaro nije mogao sasvim otarasiti probuđenog Edwardsa na putu do 10. mjesta i nove pobjede u CRT konkurenciji.

Napetu utrku u Moto2 kategoriji obilježio je Mika Kallio, koji je sjajnim zadnjim krugom došao do prve pobjede nakon 5 godina pauze. Do samog kraja su mu prijetili na kraju drugi Nakagami i treći Luthi, dok je Pol Espargaro, iako je imao manje od sekunde zaostatka za pobjednikom, završio kao četvrti. Ipak, uspio je otkinuti lijepi komadić bodovne prednosti trenutno vodećem Reddingu, koji je završio kao tek osmi.

Ni na Moto3 utrci nije nedostajalo uzbuđenja. Timski kolege, zemljaci i imenjaci Alex Rins
i Alex Marquez ušli su u posljednji krug kao vodeći, ali su ciljem prošli kao tek četvrti i peti. Prvo ih je obišao Salom, koji se slomljenom petom vratio navici pobjeđivanja i učvršćivanju vodstva u ukupnom poretku ispred Vinalesa, koji ove sezone još nije promašio pobjednički podij. Kao treći je ciljem prošao njemački vozač Folger, koji je po drugi put ove sezone uspio razbiti totalnu dominaciju španjolskih vozača u toj najslabijoj, ali i najborbenijoj klasi.

{gallery}NOVOSTI/N137/MotoGPBrno/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp