Motosport

ERZBERGRODEO 2014, RED BULL HARE SCRAMBLE

Jonny-Walker

Dvadeseto izdanje najteže extreme enduro utrke na svijetu Erzbergrodeo - Red Bull Hare Scramble, koja se vozi u Austriji, ponovno je, nakon 2012. godine, osvojio Jonny Walker (na slici gore) na KTM-u EXC 300. Prošlogodišnji pobjednik Graham Jarvis završio je drugoplasirani, ovaj puta na Husqvarni TE 300.


Graham je na kraju izjavio da je razočaran sa svojim plasmanom jer je došao pobijediti. Na njegovu žalost zaostao je na startu i prvom zavoju, pa je zapeo na sljedećem prvom usponu iza nekih vozača koji su pali. Probijao se do kraja utrke mjesto po mjesto ali Jonnya nije uspio dostići. Walker je utrku završio za svega 1 sat i 37 minuta, a Graham za 1 sat i 50 minuta, dok je utrka trajala max 4 sata. Nakon toga boduje se točka do koje je vozač došao.


Od naših najbolje se plasirao Marko Prodan koji je jako sretan jer je prošao zloglasnu točku "Carl's Dinner". Iako je na samom početku planirao stići do kraja, greške na prologu bacile su ga u četvrti red a time je pao u vodu i značajniji plasman. No rezultat je popravio jer je ove godine stigao kao 64., a prošle je završio kao 67.


Od naših susjeda slovenaca najbolje je prošao Miha Špindler koji je završio utrku, odnosno došao na 23. točku. Samo 31 vozaču je to uspjelo ove godine, dok je prošle godine samo 14 vozača stiglo na cilj.


Više o samoj utrci u sljedećem broju Moto Pulsa.

 

Graham Jarvis:

graham jarvis

 

Marko Prodan:

marko 54

fbmp ytmp imp