Motosport

Novitet: Arctic Cat Wildcat Sport

WildCatSport2015

Wildcat obitelj dobila je novog srednjeg člana. Nastao na bazi Wildcat Traila, novi Wildcat Sport je širi od njega, ali manji od običnog Wildcata. Zbunjeni?

 

Sportska SxS vozila možda čine najbrže rastuću kategoriju, ali je isto tako jasno da se proizvođači još uvijek odbijaju od zidova tražeći dobitnu formulu. To vrijedi i za Arctic Cat koji je prvo predstavio atraktivan Wildcat i tako privukao pozornost, a onda i asketski Wildcat Trail, koji nije bio samo jeftiniji, nego i kompaktniji i lakši. Čitaj, bliži običnom čovjeku i zahvalniji za probijanje na zahtjevnom terenu.

 

Ipak, pokazalo se da je između uskog Traila 700 i monstruoznog Wildcata 1000 prevelika rupa, pa je tako za 2015. pripremljen i Wildcat Sport. On se bazira izravno na Trailu, ali je istovremeno zbog dužih komponenti ovjesa za 25 cm širi od njega, nudeći i 50-ak mm duži hod, koji ovdje iznosi 310 mm sprijeda i 320 mm straga. Istovremeno je sa 478 kg i za 29 kg teži.

 

Pogonska grupa je identična onoj na Trailu, što znači da je riječ o dvocilindrašu od 700 ccm i 60 KS, koji je uparen s CVT mjenjačem, koji nudi i mogućnost uključivanja reduktora. Osim toga, vozaču je na raspolaganju i mogućnost uključivanja pogona na sve kotače, kao i aktivacija elektronske blokade prednjeg diferencijala. Uz osnovni Wildcat Sport u ponudi je i verzija XT sa servo upravljačem, te ušminkani Sport Limited (na fotografiji) s većim aluminijskim vratima i pretincima za stvari ispod prednje haube.

Srodni sadržaj (po oznakama)

fbmp ytmp imp