Motosport

MotoGP: Melandri potpisao za Apriliju

Melandri-Aprilia2015

Riješena je i posljednja zagonetka za 2015. Aprilia i Melandri svoju suradnju iz Superbikea nastavljaju u MotoGP prvenstvu.

 

Nakon 4 godine u Superbikeu, Marco Melandri se vraća u MotoGP. Melandri je svojevrsna crna mačka za proizvođače, budući su zaredalo nekoliko tvorničkih momčadi koje su se odlučile povući iz sporta baš dok je on bio njihov zaposlenik. To je bio slučaj s Kawasakijem u MotoGP-u, te Yamahom, BMW-om i sada Aprilijom u Superbikeu.

 

No, ovaj put je ipak bio nešto sretnije ruke, budući se zajedno s momčadi Aprilije jednostavno prebacio iz Superbikea u MotoGP prvenstvo. Pitanje je samo zašto je tako dugo čekao da stavi svoj potpis na ugovor s momčadi Gresini, koja će biti Aprilijina MotoGP filijala.

 

Melandri je istog dana kad je objavljeno da je potpisao ugovor, dakle u ponedjeljak nakon završne utrke u Valenciji, odradio prva testiranja s Aprilijom. Doduše, odvozio je jedva desetak krugova, pa to dijelom objašnjava zašto je bio čak 5 sekundi sporiji od Lorenza, sekundu iza novog timskog kolege Alvara Bautiste, te tri desetinke sporiji od Alexa Hofmanna, TV komentatora i povremenog testnog vozača Aprilije.

 

Time je popunjeno i zadnje preostalo mjesto na MotoGP rešetki za iduću sezonu. Popis svih vozača za iduću sezonu pročitajte u novom broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp