Motosport

Dakar 2015: Sherco TVS Rally Factory Team

dakar-sherco-2015

Prošli put su pobijedili na dvije etape i držali 3. mjesto do odustajanja Duclosa. I ove godine igraju na kartu favorita iz debele sjene.

 

Momčad Sherca nikad nije bila blizu pobjede, ali ne zato što motocikl nije brz, nego zbog toga što bi se u pravilu pokvario daleko prije nego što bi se primakli cilju. Potvrdilo se to i na prošlom reliju Dakar, kada su njihovi vozači odnijeli dvije etapne pobjede, a tamnoputi veteran Alain Duclos se u jednom trenutku popeo na 3. mjesto, da bi zbog tehničkog kvara odustao na 9. etapi, u trenutku kad je u ukupnom poretku držao vrlo dobru 4. poziciju.

 

Naturalizirani Francuz će i ove godine braniti plave boje francuske momčadi, dok je Pedrero Garcia u međuvremenu prešao u redove španjolske podružnice Yamahe. Tako će Duclosu čuvati leđa Fabien Planet, prvotimac Sherca u enduro utrkama, koji je na reliju Dakar nastupio samo 2007. godine i odmah završio na 12. mjestu.

 

Rally motocikl je dorađen u odnosu na prošlogodišnji model, a najveća je novost ugradnja nove generacije pogonskog agregata. Kraj tvorničkih momčadi KTM-a, Honde i Yamahe, ukupna pobjeda vozača Sherca bila bi ravna čudu, no još pokoje etapno slavlje više ne bi bilo iznenađenje. Zapravo, daleko veće iznenađenje bi bilo da obojica dođu do kraja relija, bez većih tehničkih gremlina.

fbmp ytmp imp