Motosport

Polaris je kupio Brammo

Empulse

 

Veliki Polaris ulazi i u segment elektrocikala preko američke tvrtke Brammo, koja u svojoj ponudi ima jedan od najboljih modela te vrste.

 

Iako nikad nisu ozbiljnije zakoračili izvan američkog teritorija, Brammo je, uz također američku marku Zero, vjerojatno najpoznatiji proizvođač ozbiljnih elektrocikala. Uz simpatični gradski model Enertia, u ponudi imaju i sasvim konkretan sportski naked Empulse, opremljen tekućinom hlađenim agregatom i litij-ionskim baterijama, ali i 6 brzinskim mjenjačem te prestižnim komponentama ovjesa i kočnica koje, baš kao i aluminijski okvir, isporučuju europski proizvođači.

 

Veliki Polaris je započeo suradnju s malim Brammom još 2011. godine, a sada su odlučili postati vlasnici i dokapitalizirati tvrtku. Iako je prije svega poznat po lakim off-road vozilima (ATV i UTV) i motornim sanjkama, Polaris u svom vlasništvu ima i marke Indian i Victory, a odnedavno proizvodi i trickl Slingshot. Osim toga, Polaris već ima iskustva s električnim „golf cart" vozilima i njihovim izvedenicama, ali i električnim off-road modelima iz poznate UTV serije Ranger.

Srodni sadržaj (po oznakama)

fbmp ytmp imp