Motosport

MotoGP: Ducati najbrži na završnim testiranjima

G104079

Kiša u pustinji i Ducati najbrži? Ne, još nije 1. april, to je stvarni rasplet događaja na posljednjim testiranjima uoči nove MotoGP sezone.

 

Dva tjedna prije nego će na istoj stazi odraditi početak sezone, MotoGP vozači su u Kataru odradili i posljednju rundu testiranja. Iako je vijest već i to što je u toj pustinjskoj zemlji treći i završni dan testiranja otkazan zbog kiše, još veće iznenađenje predstavlja što se nakon dva dana testiranja najbržim pokazao Ducati Desmosedici GP15.

 

Jedino se Dovizioso spustio ispod 1 minute i 55 sekundu i tako odnio titulu najbržeg na testiranjima, a da stvar bude zanimljivija, učinio je to u trenutku kad je njegov Desmosedici bio opremljen poprilično velikim spojlerima na bočnim oplatama (vidi sliku), što je rješenje koje djeluje zanimljivo, ali teško da će u toliko naglašenom provući kroz pravilnik. Istovremeno, njegov timski kolega Iannone je bio sporiji nepune 2 desetinke sekunde, tako da se između Ducatijevog dvojca mogao progurati samo Marquez s Hondom.

 

Lorenzo i Rossi su s Yamahom M1 završili kao 4. i 5. najbrži, Pedrosa je s tvorničkom Hondom bio jedva nešto brži od Crutchlowa na privatnoj Yamahi i dvojca na Tech3 Yamahama, a Espargaro je sa Suzukijem zaokružio poredak prve desetorice. Ugodno su redom iznenadili i Abraham (Honda), Hernandez (Ducati), Redding (Honda) i Vinales (Suzuki), koji su se pobrinuli da čak 14 vozača bude unutar sekunde zaostatka za Doviziosom.

 

Sve je to odlična najava prve utrke nove sezone, koja će sa na istoj stazi voziti već 29.3., dakako, pod svijetlima reflektora.

RezultatitestKaatar2015

fbmp ytmp imp