Motosport

Victory polovično na Pikes Peaku

Pikes Peak Project 156

Sa zanimanjem smo pratili što Victory i Roland Sands rade kako bi svoj prototip nazvan Project 156 pripremili za ovogodišnju utrku na Pikes Peak. Sada kada je 93. izdanje kultne utrke iza nas možemo reći da je Victory nastupio s polovičnim uspjehom.

Vjerujemo da je ovaj nastup prvenstveno upriličen radi privlačenja pažnje i možda ispipavanja tržišta, a ako je tako, to su postigli. Ukoliko su se nadali dobrom plasmanu, moglo je biti i bolje. Za upravljačem Project 156 motocikla našao se Don Canet, urednik Cycle Worlda, a manjak iskustva na zahtjevnoj stazi ipak je uzeo danak. Naime Canet je doživio pad na treninzima prije nekoliko tjedana, a nakon što je motocikl izravnan, slično mu se dogodilo i na utrci.

Za Caneta su su problem predstavljale obojane trake na stazi, a kao i na treningu, u utrci mu je "pobjegao" prednji kraj. Nakon pada s druge pozicije u ukupnom poretku, Don Canet nastavlja utrku, a Victori se predaje tek koja 3 km prije kraja gotovo 20 km duge utrke.

Iako Victory Project 156 nije završio utrku, vjerujemo da je generirao dovoljno medijske i pažnje općenito, a sa zanimanjem ćemo pratiti da li ovo zaista znači ulazak marke Victory u segment naked motocikala.

fbmp ytmp imp