Motosport

Red Bull Rookies Cup: Vugrinec osvojio bodove

MVugrinecSacs

Martin je u Sachsenringu osvojio prva dva boda i za manje od 2 sekunde propustio plasman među prvu desetoricu.

 

Martin Vugrinec je iz šestog pokušaja došao do prvih bodova u prestižnom Red Bull Rookies Cupu, koji se vozi u sklopu probranih europskih MotoGP vikenda. U subotnjoj utrci u Sachsenringu je pao ubrzo nakon starta utrke, ali se uspio vratiti na stazu i završiti kao posljednji s krugom zaostatka.

 

U nedjeljnoj utrci je bio u grupi od šestorice vozača koja se, sa zaostatkom do 40-ak sekundi za pobjednikom, borila za 10. mjesto. Nakon 19 krugova i odvoženih 70 kilometara, Martin je prošao ciljem kao 14. i tako postao 21. vozač koji je ove sezone došao do bodova. Dvanaesto mjesto mu je izmaklo za manje od sekundu, a plasman među prvu desetoricu za manje od 2 sekunde.

 

Na vrhu poretka je Nizozemac Bo Bendsneyder u subotu odnio petu pobjedu na isto toliko utrka, prošavši ciljem dvije desetinke sekunde ispred Japanca Sasakija, dok su Talijan Garcia i Španjolac Di Giannantonio kasnili nešto više od sekunde. Bendsneyder je bio blizu i 6. pobjede u nizu, ali je pao na kočenju u posljednjem zavoju zadnjeg kruga u pokušaju da se obrani od napada Di Giannantonia i ostao bez bodova. Tako je Di Giannantonio odnio pobjedu s 12 sekundi prednosti u odnosu na Garciu i Japanca Tobu. Iduće utrke Red Bull Rookies Cupa voze se u češkom Brnu, 15. i 16. kolovoza.

 

TRENUTNI POREDAK:
(nakon 6 utrka)

1. B. Bendsneyder – NED – 125 bodova
2. F. Di Gainnanotnio – ITA – 109
3. M. Garcia – SPA – 73
4. O. Gutierrez – SPA – 73
5. E. Boulom – FRA – 62
.
.
21. M. Vugrinec – CRO - 2

fbmp ytmp imp