Motosport

Jonny Walker osvojio Romaniacs 2015

jonny walker

Jedna od 5 najtežih extreme enduro utrka na svijetu svakako je Rumunjski Romaniacs. Ove godine prvi je ciljem prošao Britanac Jonny Walker (na slici gore s brojem 1) tvornički vozač austrijskog KTM-a. To je njegova druga pobjeda na Red Bull Romaniacs kojom ovaj Englez dokazuje da je on danas broj 1 u disciplini Extreme Enduro.


Nakon 5 iscrpljujućih dana vožnje po rumunjskim Karpatima, gdje je navigacija ključ uspjeha, vozači su morali prijeći od sitnog pijeska do posebno napravljenih prepreka.
Bila je to tijesna pobjeda Jonnyja ispred sunarodnjaka Jarvis Grahama na Husqvarni za svega 2 minute.


Zanimljivo je da su prva sedmorica svi na austrijskim motociklima KTM-Husqvarna.

Miha
Od Slovenaca najbrži je bio očekivano Miha Spindler (9) na 14 poziciji, dok je od naših nastupio jedino Marko Prodan ukupno na 29 mjestu.

marko
Evo što je Marko (broj 20 - slika gore)  rekao poslije utrke:
"Red Bull Romaniacs 2015 je gotov, za mene je završio i prerano, ali konačno sam se okušao u Gold klasi i iz toga ću izvući što se više može. Staza prvog dana bila je teška i naporna tako da sam svojom greškom prilikom jednog spusta poskliznuo se držajući motor i udario u drvo koje je razbilo ekran GPS-a, odvozio sam dalje po oznakama na drveću do Service Pointa, ali kako su nekoliko puta oznake bile krivo postavljene, a vozio sam među posljednjima u Gold klasi odlučio sam ne nastaviti da se ne uvalim u veće probleme. Drugog dana je organizator pripremio najtežu stazu i iako sam je uspio sam savladati, intenzivnost iste onemogućila mi je da ju odradim u zadanom vremenu (time bar) tako da sam stigao do 6 točke gdje su me isključili iz utrke i s time je završio moj natjecateljski dio RBR 2015. Iako nisam završio utrku, zadovoljan sam jer sam vidio da se s Gold trasom mogu nositi što se znanja i iskustva tiče dok još moram poraditi na kondiciji kako bih trase završio u danom vremenu koje je prilično kratko. Diskvalifikacija nakon dva offroad dana omogućila mi je da vidim malo kako natjecanje izgleda i funkcionira s pozicije gledatelja, ali i pomoćnika, jer sam i uskočio u pripomoć mojim slovenskim prijateljima Novakoviću i Špindleru, uživao u svakom trenutku do kraja utrke".

fbmp ytmp imp