Motosport

MotoGP: Redding prelazi u momčad Pramac Ducati

gh10759

Nakon što se nije najbolje snašao s Hondom, Redding će svoju sreću nastaviti tražiti u momčadi Octo Pramac, kao plaćenik Ducatija.

 

Scott Redding je jedan od onih vozača koji bi s titulom „mlada nada" mogli dočekati i penziju. Nakon što je još 2008. postao najmlađi pobjednik u Grand Prix povijesti (sa 15 godina i 170 dana), Redding u klasi 125 osim toga nije ostavio značajnijeg traga, no svejedno je 2010. maturirao u Moto2 konkurenciju. U toj je klasi solidno krenuo, ali je tek 2013. dohvatio prve 3 pobjede, što je bilo dovoljno za 2. mjesto u ukupnom poretku i transfer u MotoGP.

 

Tako je 2014. odradio za upravljačem nedovoljno konkurentne Open Honde u momčadi Gresini, koja je 2015. prešla na korištenje Aprilijine mašinerije, pa je oko Reddinga, uz blagoslov Honde, formirana nova MotoGP momčad Marc VDS Racing, za koju je ranije nastupao u Moto2 konkurenciji. U ruke je dobio i pravu Hondu RC213V, no ubrzo se pokazalo da su rezultati ispod očekivanja (trenutno je tek 13. u ukupnom poretku) tako da ga je Honda skinula s liste prioriteta.

 

I sam Redding je bio nezadovoljan svojim nesnalaženjem za upravljačem Honde, pa je počeo tražiti okolo. Na njegovo iznenađenje (ali ne i samo njegovo), za Reddinga su još uvijek bili zainteresirani u Ducatiju, za koje je odradio kratka testiranja još 2012. godine. Iako ih je u međuvremenu nekoliko puta odbio, ponovo su mu ponudili mogućnost da 2016. bude njihov vozač, doduše ne u tvorničkoj momčadi, nego u snažnoj podružnici Pramac Ducati.

 

Ovaj puta je Redding prihvatio ponudu i tako si osigurao posao i za 2016. godinu, pri čemu će Ducati odlučivati o eventualnom produženju ugovora. Ironija sudbine se pobrinula da u kišnom Silverstoneu, samo koji sat nakon objave transfera, Redding ostvari svoj najbolji rezultat osvajanjem 6. mjesta, no teško da su samo zbog toga u Hondi požalili što su ga ispustili iz ruku. Njegovo upražnjeno sjedalo u momčad Marc VDS Racing predstavlja vjerojatno najpoželjnije preostalo slobodno mjesto među još neraspoređenim MotoGP vozačima, no čini se da najviše šansi ipak ima Esteve Rabat, koji za istu momčad nastupa u Moto2 konkurenciji, gdje još uvijek nosi i titulu aktualnog prvaka.

fbmp ytmp imp