Motosport

MotoGP: Crutchlow potpisao novi ugovor izravno s Hondom

Crutchlow HRC

Zavadi pa vladaj! Kako je Crutclow „smjestio“ Suzukiju i Apriliji, da bi potpisao ugovor izravno s Hondom?

Možda smo samo preveliki pobornici teorije zavjere, ali čini nam se da je „spletkaroš“ Crutchlow povukao prave poteze u pravo vrijeme i tako ne samo naveo vodu na svoj mlin, nego na njega preusmjerio i bitno snažniji mlaz, i to one čiste izvorske vode. Naime, Crutchlow ovaj put nije produžio ugovor s momčadi LCR, u kojoj je uvijek niski vodostaj kad su financije u pitanju, nego je za 2018. i 2019. potpisao izravno za Hondu, odnosno HRC.

Nema tome dugo kako je britanski vozač počeo raspredati o tome kako bi želio ostati u momčadi LCR, i na Hondinom motociklu, ali da ga, eto, vuku za rukav i iz nekih drugih momčadi i to tvorničkih. Istina, sve tvorničke momčadi imaju ugovore s trenutnim vozačima i za iduću sezonu, ali se Crutchlow nekoliko puta raspričao kako u tim ugovorima postoji i točka o prijevremenom prekidu suradnje ako neki od tih tvorničkih vozača ostvaruje ispodprosječne rezultate.

Tako se uz njegov poguranac fino zakotrljala teorija kako bi Crutchlow mogao potpisati za Suzuki i doći na mjesto Iannonea, koji bi opet zamijenio Lowesa u Apriliji. Istina, ubrzo je Davide Brivio izjavio kako je momčad Suzukija razočarana ovogodišnjim rezultatima, ali načelno zadovoljna Iannoneom, no malo tko je u to doista povjerovao, to više što su u Apriliji progutali mamac Cala Crutchlowa i potvrdili da doista razmišljaju o zamjeni za Lowesa, ako ovaj uskoro ne počne pokazivati napredak.

Uglavnom, vjerojatno bi se sve to ionako dogodilo, no ovako su se u Hondi odlučili ubrzati proces i potpisati ugovor izravno s Crutchlowom, koji tako ostaje u momčadi LCR, ali postaje svojevrsni treći tvornički vozač. Dosad je taj status uživao Miller, ali Honda nije odlučila produžiti opciju s Australcem, što znači da će ga odsad morati plaćati momčad Marc VDS, ako ostane s njima.

Inače, Crutchlow je ionako dosad redovito testirao za Hondu i u pravilu je njegov motocikl specifikacijama bio relativno blizak onima u rukama tvorničkih vozača. Izravnim vezivanjem s HRC-om, Crutchlow će dobiti bolju plaću, a Honda će moći još više koristiti usluge (test) vozača koji je načinom vožnje puno bliži njihovoj glavnoj zvijezdi Marquezu, nego što je to Pedrosa. Svi sretni i zadovoljni.

Ah da, a Iannone i Lowes? E, to sad više Crutchlowa ne zanima.

fbmp ytmp imp