Motosport

Vugrinec je prvak Alpe Adria u klasi Superstock 600

MartinVugrinec Aragon

Martin Vugrinec je na Grobniku potvrdio osvajanje naslova, a Denis Petric je prvak u klasi 125 SP.

Nakon po dvije utrke u Poznanu, Slovakiaringu, Red Bull Ringu i Panoniaringu, Martin Vugrinec je na posljednju utrku prvenstva na Grobniku došao kao veliki favorit za osvajanje naslova prvaka u klasi Superstock 600. Inače, bilo je to drugi put ove sezone da je Alpe Adria prvenstvo svratilo na Grobniku, no u onom srpanjskom okupljanju na programu nije bila Superstock 600 utrka, pa je Martin Vugrinec tada nastupio u klasi Supersport 600/ Moto2 i tu dva puta uvjerljivo slavio.

Vugrinec je na ovom drugom okupljanju na Grobniku pobijedio na subotnjoj utrci i tako osigurao osvajanje naslova. Nakon 9. mjesta na nedjeljnoj utrci skupio je ukupno 210 bodova, 39 više od drugoplasiranog Philipa Steinmayra. Vugrinec jedini među prvom desetoricom nastupao nije nastupao na Yamahi, pri čemu mu je novi natjecateljski ZX-6R uoči ove sezone darovao zastupnik Kawasakija za Hrvatsku, odnosno tvrtka DKS iz Maribora, što je na ovim prostorima rijedak primjer takve vrste izravne podrške.

Uz Martina Vugrinca koji je iz Novog Marofa, Alpe Adria prvakom je postao i Denis Petric iz nedalekih Križevaca. On je osvojio titulu u vremešnoj klasi 125 SP kojom općenito dominiraju hrvatski vozači na Aprilijama, pa je tako viceprvak njegov timski kolega Mirko Zidarić, dok su treći i četvrti Marin i Davide Di Leonardo.

Od ostalih naših vozača spomenimo da je u klasi Superstock 1000 Renato Novosel s Yamahom R1 prvenstvo završio na 3. mjestu, s 11. bodova zaostatka vicepvakom Wiczynskim, koji je opet skupio 67 bodova manje od prvaka Prašeka na BMW-u. Dario Horvat je s Kawasakijem ZX-10R završio ukupno peti, s time da je on skupljao bodove samo na Panoniaringu i na prvom okupljanju na Grobniku kada je odnio dvostruku pobjedu.

IMG 4331

fbmp ytmp imp