Motosport

MotoGP: Zarco i Rossi najbrži na testiranjima

E2P9EWWLC9D0ELQ8BSPU

Dvije Yamahe su bile najbrže na testiranjima u Kataru, ali to ne znači da su problemi riješeni.

Dva tjedna prije nego će na istoj stazi započeti novu sezonu, MotoGP vozači su u Kataru odradili treću rundu zimskih testiranja. Kao i uvijek, važnije je tko je nizao što više krugova u brzom ritmu, nego tko je bio najbrži u samo jednom krugu, no MotoGP vozači imaju dovoljno veliki ego da se svaki od njih potrudio što više popeti i na ovoj potonjoj listi. Osim toga, većina njih je završila s testiranjima novih komponenti, pa su se mogli posvetiti traženju najboljeg setupa za ovu stazu, kako bi što spremniji ušli u novu sezonu.

Nakon onog što smo gledali ove zime, ne čudi da je na samom vrhu privatnik Zarco, koji vozi dvije godine stari Yamahin motocikl s nekim evolucijskim dodacima. Zapravo, ako zbrojimo najbrža vremena sa svih testiranja, Zarco je bio i ukupno najbrži ove zime, dijelom i zato jer, za razliku od tvorničkih vozača, nije morao gubiti previše vremena na testiranja novih komponenti.

Staza Losail i inače svojom konfiguracijom odgovara Yamahi, pa u kontekstu toga treba promatrati i drugo najbrže vrijeme Rossija. On je i dalje zabrinut hoće li mu na samoj utrci izdržati gume, što će reći da u Yamahi još nisu sigurni u kolikoj su mjeri, ako uopće, riješili glavni problem iz prošle sezone.

Doviziso je s Ducatijem bio samo 5 stotinki sporiji od Rossija i tako potvrdio dobru formu, no da ne duljimo dalje, bacite oko na službena vremena. I uzmite u obzir da sedmo mjesto Marqueza ne odražava realno stanje stvari. Doduše, na utrci u Kataru možda i neće biti u prvom planu, ali će u žestoku obranu naslova krenuti odmah potom u Argentini, najkasnije u Teksasu.

MotoGPtestKatar18

fbmp ytmp imp