Motosport

MXGP: Herlings do nove pobjede i vodstva u prvenstvu

Herlings MXGP GP of Trentino Italy

Četvrta runda Svjetskog prvenstva u motocross-u održana je u Pietramurati na jednoj od najljepših europskih staza, smještenoj tik uz Dolomite.

Jeffrey Herlings stigao je do nove pobjede i samim time preuzeo vodstvo u klasi MXGP. Ovom dvostrukom pobjedom u vožnjama, Herlings je stigao do prednosti od 10 bodova u odnosu na Antonija Cairolija, koji je ovaj Grand Prix završio na trećem mjestu, iza Clementa Desalle-a.

Slovenac Tim Gajser ukupno je završio sedmi. Ova utrka je inače na glasu kao domaća za Gajsera, budući da je najbliža Sloveniji, što su ponovo iskoristili i brojni Gajserovi navijači te pokazali nadmoć u prepoznatljivom žuto-crvenom izdanju.

Među MXGP elitom je ponovo nastupio i naš Luka Crnković, koji je zauzeo ukupno 35. mjesto, s 34. i 31. mjestom u vožnjama.

Crnkovic31 među MXGP elitom GP of Trentino
Luka Crnković #31, Foto: APJ Racing


U klasi MX2, Jorge Prado je stigao do svoje prve ovosezonske pobjede, čime je prekinuo dominaciju timskog kolege Paulsa Jonassa. Jonass je u obje vožnje lošije startao, a u drugoj vožnji i pao, što je rezultiralo ukupno petom pozicijom. Thomas Covington završio je ukupno drugi, dok je Henry Jacobi dvjema kvalitetnim vožnjama završio na trećoj poziciji.

Prado MX2 GP of Trentino Italy
Jorge Prado #61, Foto: Ray Archer / KTM


U Pietramurati je ujedno vožena i prva utrka WMX-a, odnosno Svjetskog prvenstva za žene, gdje je slavila Larissa Papenmeier ispred Courtney Duncan i Kiare Fontanesi.

Papenmeier WMX MXGP 4 TN 2018
Larissa Papenmeier #423, Foto: MXGP

 

Više pogledajte u video pregledu (klik na video):

mxgp trento video

 

Rezultati:

04 18 mxgp ukupno

04 18 mx2 ukupno

 

04 18 mxw ukupno

 

Trenutni poredak:


04 18 mxgp poredak prvenstvo

04 18 mx2 poredak prvenstvo

04 18 mxw poredak prvenstvo

 

 

fbmp ytmp imp