Motosport

MXGP: Herlings i Olsen slavili u Latviji

230681 MXGP of Latvia Round 7 FIM World Motocross Championship

Sedma utrka Svjetskog motocross prvenstva vožena je u Latviji na stazi Kegums. Kako se radi o pješčanoj sasvim očekivano je slavio Jeffrey Herlings u klasi MXGP, dok je u klasi MX2 iznenadio Danac Thomas Kjer Olsen.

Iako je Herlings upisao još jednu ukupnu pobjedu u klasi MXGP, nije mu bilo nimalo lako – na ovoj iznimno zahtjevnoj stazi je u obje utrke lošije startao te se morao probijati do vodeće pozicije. 
U prvoj vožnji Antonio Cairoli uzima holeshot, a blizu je i Romain Febvre – uslijedila je zanimljiva borba kroz nekoliko minuta. Febvre-u tempo pada i ubrzo ga prolazi Herlings, koji potom prolazi i Cairolija i uzima pobjedu. Febvre je krenuo agresivnije u drugu vožnju i uzeo holeshot, ispred Cairolija. Nažalost, Febvre lakše pada i predaje vodeću poziciju, a kasnije slijedi i teži pao zbog kojeg odustaje od daljnje vožnje. Iako je Cairoli vodio prve dvije trećine utrke, u nastavku nije imao šanse protiv sve bržeg Herlingsa. Na kraju Cairoli završava kao ukupno drugi, a treća pozicija na postolju ovog puta je pripala Gautieru Paulinu. Pobjednik prošle utrke u Rusiji, Clement Desale ovog puta je bio četvrti, a Slovenac Tim Gajser ukupno peti.

47283 MXGP of Latvia
Thomas Kjer Olsen #19 iznenadio je u Latviji / Foto: Juan Pablo Acevedo

Thomas Kjer Olsen upisao je prvu ovogodišnju pobjedu u klasi MX2. Danac je u prvoj vožnji zgrabio holeshot i držao vodeću poziciju sve do kraja. Iza sebe je ostavio Paulsa Jonassa, koji nije uspio iskoristiti prednost domaćeg terena. Treći završio Thomas Covington, koji je u drugoj vožnji zbog pada ostao bez bodova. U drugoj vožnji je inače Jorge Prado uzeo holeshot i sigurno odvezao do pobjede. Olsen je ovog puta bio drugi, a na trećem mjestu je završio Jago Geerts. 
U ukupnom poretku je tako slavio Olsen, ispred Geertsa i Jonassa. Prado je zbog lošije prve vožnje propustio postolje, a peti je završio Britanac Ben Watson. 

Više pogledajte u video pregledu (klik na video):
07 18 mxgp latvia video

 

Rezultati:

07 18 mxgp ukupno

07 18 mx2 ukupno


Trenutni poredak:

07 18 mxgp poredak

07 18 mx2 poredak

fbmp ytmp imp