Motosport

MotoGP: Aprilia dovela sportskog direktora iz Ferrarija

e0f2ddb0 b61a 4b5d b23f 3e6017dc89ff

U Piaggiu konačno uzimaju MotoGP ozbiljno! Nakon što su doveli Iannonea i Smitha, sad im je potpis na ugovor stavio i Massimo Rivola, čovjek s dvadesetogodišnjim menadžerskim iskustvom u Formuli 1.

Uopće nije tajna da su u protekloj sezoni frcale iskre između Fausta Gresinija, nominalnog vlasnika i vođe momčadi Gresini Aprilia, i Romana Albesiana, prvog čovjeka sportskog dijela Aprilije, koji je istovremeno bio i tehnički i sportski direktor. Albesiano se i javno potužio da je momčad nedovoljno organizirana, ali i da njemu nedostaje vremena da se kraj svih ostalih popratnih zaduženja posveti tehnici, onome što ga zanima i u što se doista razumije.

Albesiano će i u 2019. biti tehnički direktor, ali sada je službeno potvrđeno da će dio njegova dosadašnjeg poslapreuzeti Massivo Rivola, koji će imati funkciju sportskog direktora. Rivola u tome ima itekakvog iskustva iz Formule 1, gdje je, između ostalog, sedam godina bio sportski direktor Ferrarija. Pribrojimo li tome da se MotoGP momčadi pridružuje Andrea Iannone, ali i da će Aprilia prvi put imati ozbiljnog test vozača u liku i dijelu Bradleyja Smitha, čini se da je Piaggio konačno odlučio ozbiljno investirati u MotoGP program, žrtvujući u ime toga i svoju dosadašnju angažiranost u Superbike prvenstvu.

U nastavku vam prenosimo službeno izvješće iz tvrtke Piaggio Hrvatska.

Piaggio Group objavila je da od 7. siječnja 2019. Massimo Rivola preuzima odgovornost kao CEO Aprilia Racinga.

Četrdeset sedmogodišnjak s diplomom poslovne škole, moto i Aprilia entuzijast, Massimo Rivola, ima iskustvo dvadeset jedne sezone i više od 300 utrka u F1. Dvanaest godina u boksu s Minardijem i Torro Rossom te sedam sezona, najduže u povijesti, kao sportski direktor Ferrarija. Radio je s velikim prvacima poput Alonsa i Vettela, a zadnje tri godine bio je na čelu Ferrarijeve vozačke akademije te je mladog Leclerca vodio od F3 do F1 mjesta za upravljačem bolida iz Maranella.

Imenovanje Rivole koji u MotoGP donosi golemo iskustvo stečeno u Formuli 1 još je jedan važan korak prema konsolidaciji trkaćeg odjela u Noaleu i potvrda posvećenosti Piaggio Grupe MotoGP projektu. Ovom akvizicijom, Aprilia Racing nastavlja svoj rast nakon potpisivanja top vozača Andree Iannonea, koji će voziti uz Aleixa Espargaróa, dolaska Bradley Smitha kao test vozača te dvojice novih voditelja timova, Antonia Jimeneza i Fabrizia Cecchinija.

dsc2507.jpg.gallery full top fullscreen

fbmp ytmp imp