Motosport

SBK: Pobijedio i Van der Mark s Yamahom

x9qw41s9qde6jta2ej3w 1

Nakon još dvije glatke pobjede, Bautista je u trećoj utrci vikenda pao i otvorio put Van der Marku do prvog slavlja ove sezone.

Nakon što je u Imoli poražen po prvi put u svojoj Superbike karijeri, Bautista je u Jerezu, na domaćem terenu, nastavio tamo gdje je stao u Assenu. Preuzeo je vodstvo već u prvom krugu i nakon toga brzo i sigurno nestajao na horizontu. Vozač Ducatija je do svoje već 12. pobjede ove sezone stigao s više od 7 sekundi prednosti u odnosu na Van der Marka, no završnica utrke je ipak bila uzbudljiva ljubaznošću Ree. On je u borbi za treće mjesto srušio Alexa Lowesa, zbog čega je nakon utrke kažnjen jednom pozicijom, što znači da je najnižu stepenicu pobjedničkog postolja doskočio Melandri.

Osim toga, Rea je kažnjen i startom s posljednje pozicije u nedjeljnoj sprint utrci. Iako ona traje samo 10 krugova, probio se kroz poredak do četvrtog mjesta, dok je raspored na pobjedničkom podiju bio isti kao i na subotnjoj utrci. Dakle, Bautista prvi, Van der Mark drugi i Melandri treći, s time da je ovaj put Španjolac stvorio zalihu od „samo“ 2,7 sekunde.

Jasno, sve je upućivalo na to da će Bautista pobijediti i na poslijepodnevnoj utrci, no umjesto toga mu se dogodio prvi ozbiljniji kiks otkad je došao u Superbike prvenstvo. Naime, u drugom krugu je pao i razbio svoj Ducati, nakon čega se formirala vodeća grupa od petorice vozača, koja se prorijedila kad je Melandri srušio i sebe i Daviesa. Naprijed su ostali Van der Mark i Rea, s time da je vozač Yamahe postepeno nametnuo tempo kojeg svjetski prvak nije mogao pratiti. Tako je Nizozemac prošao ciljem skoro 4 sekunde prije Ree i počeo slaviti prvu ovogodišnju pobjedu, dok je treće mjesto osvojio sve bolji turski vozač Razgatlioglu s Kawasakijem.

Bez obzira na prvo posrtanje Bautiste, Rea je uspio otkinuti samo komadić njegove prednosti. Istovremeno, je Van der Mark visoko preskočio svog timskog kolegu Lowesa, koji je u Jerezu osvojio tek 2 boda. Inače, intervju sa simpatičnim Van der Markom možete pročitati u aktualnom broju Moto Pulsa.

Superbike vozači sad imaju jedan vikend slobodno, pa u Misanu ponovo kreću u lov na Bautistu.

TRENUTNI POREDAK:

1. A. Bautista – Ducati – 300 bodova
2. J. Rea – Kawasaki – 259
3. M. Vd Mark – Yamaha - 188
4. A. Lowes – Yamaha – 142
5. L. Haslam – Kawasaki – 130

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp