Motosport

SBK: Rea najbrži na testiranjima u Jerezu, Redding treći

hi Test Jerez WorldSBK 2020 TuesdayRea GB57840

Rea je izašao na stazu tek toliko da ubije druge u pojam. No, oči su bile uprte u Bautistu na novom Firebladeu i Reddinga na Ducatiju.

Dvodnevna testiranja u Jerezu je obilježila kiša, po kojoj peterostruki prvak nije želio ni primirisati na stazu. No, drugog dana se, prije novog naleta kiše, staza na koji sat ipak osušila, što je aktualni prvak iskoristio da mole protekne noge te s odvoženih samo 19 krugova postavi najbolje vrijeme testiranja. Drugi najbrži, s nepunih četvrt sekunde zaostatka, bio je Toprak Razgatlioglu, koji se očito itekako dobro privikava na tvorničku Yamahu, baš kao što se bivši MotoGP vozač Scott Redding solidno sljubio s tvorničkim Ducatijem, te je testiranja završio kao treći najbrži, doduše sa skoro pola sekunde zaostatka za Reom.

Nakon godina provedenih na Yamahi, Alex Lowes ima problema na ulazu u zavoje s tvorničkim Kawasakijem, ali je svejedno bio četvrti najbrži. Ostali su imali ogromni zaostatak, koji ne može biti realan, nego je vjerojatno razlog tome što u onom kratkom vremenu u kojem je staza bila suha nisu ni stigli odraditi neki kvalifikacijski krug.

To vjerojatno vrijedi za vozače nove tvorničke momčadi Honde. Bilo je to prvi put da je potpuno novi Fireblade izašao na stazu istovremeno s konkurencijom, pri čemu je Haslam bio 6. najbrži, ali sa skoro 2 sekunde zaostatka, dok je Bautista imao osmo najbrže vrijeme, pri čemu mu se mora odobriti popust na činjenicu da se po prvi put u karijeri nalazi za upravljačem natjecateljskog motocikla s rednim četverocilindričnim agregatom. Sykes i Laverty su s BMW-om završili izvan top 10, dok je najbrži „privatnik“ bio Loris Baz s Ten Kate Yamahom, odvozivši 7. najbolje vrijeme.

Nakon ovoga okupljanja će dobar dio momčadi odraditi i privatna testiranja, a onda slijedi selidba u Phillip Island, gdje će odraditi još jednu rundu zajedničkih testiranjima, netom prije nego što 29. veljače i 1. ožujka na istoj stazi odvoze i prve ovogodišnje utrke. Dodatne fotografije s testiranja u Jerezu potražite u donjoj galeriji.

 Rezultati testiranja:

1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’40.983 (19 laps)
2. Toprak Razgatlioglu (PATA YAMAHA WORLDSBK OFFICIAL TEAM) +0.231 (42 laps)
3. Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) +0.424 (43 laps)
4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.659 (44 laps)
5. Michael van der Mark (PATA YAMAHA WORLDSBK OFFICIAL TEAM) +1.724 (43 laps)
6. Leon Haslam (HRC Team) +1.814 (32 laps)

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp