Motosport

Predstavljen tim Repsol Honda s dva Marqueza

hrc teamlaunch indonesia teampresentation 2020 02368

Što može za Repsol Hondu biti bolje od Marqueza? Možda dva Marqueza? Alex se pridružio bratu i timskom kolegi Marcu na službenom predstavljanju momčadi Repsol Honda u Jakarti.

Prošle godine su prezentaciju imali u Madridu, na domaćem terenu za Repsol, no za 2020. su se vratili tradiciji te tvorničku MotoGP momčad predstavili u Indoneziji, ogromnom tržištu motocikala koje je itekako važno za Hondu. Budući da su na pozornici bili prošlogodišnji motocikli, a i „nove“ grafike su gotovo identične dosadašnjim, glavnu novost je predstavljao Alex Marquez, tri godine mlađi brat Marca Marqueza.

Podsjetimo, Lorenzo je prošle sezone s Repsol Hondom imao sezonu iz noćne more, te je uoči posljednje utrke u Valenciji objavio da se povlači u mirovinu. Marc Marquez je praktično istog trena sugerirao da bi ga trebao zamijeniti Alex Marquez, koji je desetak dana ranije osvoji Moto2 titulu. U želji da odobrovolje 27-godišnjeg Marca na produženje suradnje i nakon 2020. godine, u HRC-u nisu dugo dvojili i dali su Alexu Marquezu mjesto uz njegova brata.

Na postsezonskim testiranjima se Alex Marquez pokazao solidno brzim, a isto vrijedi i za netom održana „shakedown“ testiranja na stazi Sepang u Maleziji, a na kojima je kao rookie imao pravo nastupiti. Sve u svemu, nije upitno da se Alex dobro prilagođava vozački zahtjevnoj Hondi, ali jest upitno hoće li to što sad dijeli garažu s bratom, kojem će sigurno željeti pomoći, dekoncentrirati Marca Marqueza?

Na sigurnom putu do 9 naslova?

Konkurenti se sigurno nadaju da će tri godine mlađi Alex biti distrakcija svome bratu, koji uz to, već u drugu sezonu zaredom, ulazi s ne sasvim zaliječenim ramenom. Prošle zime je operirao lijevo, a sada desno rame, pa iako je sama operacija bila jednostavnija, oporavak ipak sporije traje. To znači da na startu sezone vjerojatno neće biti 100% spreman, no tek je u nešto boljoj situaciji bio prošle godine pa je svejedno završio za treptaj oka drugi na otvaranju sezone u Kataru te dva tjedna kasnije odnio prvu od 12 pobjeda na putu do novog naslova. Dakle, bez obzira na brata i na rame, Marc Marquez je glavni favoriti i na ulasku u ovu sezonu. Osvoji li naslov, sa sedam MotoGP titula, i 9 naslova prvaka ukupno, Marc Marquez bi se izjednačio s Rossijem.

Inače, ne treba isključiti mogućnost da je to i posljednja sezona za Repsol Honda kombinaciju. Naime, sve su glasnije špekulacije da će tvornička momčad Honde za iduću sezonu imati novog glavnog sponzora, pri čemu se spominje Red Bull, ali i Shell. No, važnije od toga je pitanje hoće li i 2021. njihov prvi vozač biti Marc Marquez? Pregovori o produžetku suradnje su, navodno, još u tijeku, no sve upućuje na to da je riječ samo o formalnosti. Uostalom, mora im se odužiti za to što su mu angažirali brata.

hrc teamlaunch indonesia teampresentation 2020 05335

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp