Motosport

Rossi vjerojatno i 2021. ostaje u MotoGP-u

yfr editorial use pictures 162 1

Iako nije imao prilike provjeriti koliko je konkurentan, Rossi ne želi završiti karijeru u ovako krnjoj sezoni, za koju se još ne zna kada će započeti i hoće li uopće.

Bio je to melem za uši njegovim obožavateljima, ali još i više Carmelu Ezpeleti, prvom čovjeku Dorne, a onda i MotoGP-a. U situaciji kad se ne zna hoće li ove sezone uopće biti utrka, ali se zato dobro zna da će zbog ovogodišnjih gubitaka i ona iduća sezona biti financijski i logistički problematična, gubitak Valentina Rossija bi samo dodatno otežao cijelu situaciju. No, iz video intervjua kojeg je dao zajedno s Maverickom Vinalesom, vidljivo je da Valentino Rossi želi ostati, iako još nije dao svoj konačan odgovor, odnosno potpisao ugovor.

Već je nekoliko mjeseci poznato da na njegovo mjesto u tvorničkoj momčadi Monster Yamaha za 2021. dolazi Quartararo, no otpočetka je bio plan da njih dvojica samo zamjene mjesta, odnosno da Rossi, ako ne ode u mirovinu, završi u privatnoj momčadi Petronas Yamaha. Ali plan je bio i da Rossi odvozi prvu trećinu sezone te provjeri koliko je konkurentan, odnosno hoće li mu stvari ponovo krenuti na bolje s novim „crew chiefom“ Davidom Munozom.

S obzirom na to da su sve utrke koje su se trebale održati do kraja 7. mjeseca ili odgođene ili otkazane, a Yamaha želi imati definirane svoje planove s početkom ljeta, jasno je da će Rossi konačnu odluku tome ostaje li morati donijeti praktično naslijepo. No, izgleda da mu to neće biti teška odluka: „Ne bi to bio najbolji način da stanem u situaciji u kojoj možda ni nećemo voziti utrke u 2020. Bilo bi poštenije da odvozim još jednu sezonu i stanem nakon toga. Dakle, nadam se da ću nastaviti i u 2021.“

Mali problem bi moglo predstavljati to što su iz momčadi Petronas Yamaha već nekoliko puta poručili da ih zanimaju prvenstveno mladi vozači, a ne Rossi ili Lorenzo. No, pod pritiskom Yamahe i Dorne će vjerojatno pristati na tu iznimku i „udomiti“ Valentina Rossija za iduću sezonu. Alternativa je da Rossi, koji već ima Moto3 i Moto2 momčadi, osnuje i vlastitu MotoGP momčad, ali čini se da mu takvo što trenutno uopće nije u planu.

I nije Rossi jedini koji je (vjerojatno) odgodio umirovljenje. I Cal Crutchlow se donedavno prijetio da mu je ovo posljednja sezona, pa se sad, kad mu nedostaje utrkivanje, skroz predomislio. Slična je priča s Doviziosom, za kojeg je menadžer Battistela netom izjavio da će nastaviti karijeru i 2021, godine, samo da to neće nužno biti u redovima Ducatija.

yfr editorial use pictures 161 2

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp