Motosport

Moto2: Jorge Martin je prvi Covid pozitivan

1st Round, Qatar, Moto2 2020 - Losail International Circuit (QAT)

Bivši Moto3 prvak i budući MotoGP vozač neće moći nastupiti u Misanu. To bi ga moglo koštati titule Moto2 prvaka.

Nakon dva slobodna vikenda, na posao u MotoGP prvenstvu se trebalo vratiti otprilike 1.400 ljudi. No, to nije uspjelo jednom mehaničaru iz neimenovane momčadi, kao ni Moto2 vozaču Jorgeu Martinu. Naime, prije ulaska u „paddock“ svi se moraju testirati na Covid-19, a njih dvojica su bili pozitivni. Po ranije utvrđenoj proceduri, obojica su odmah stavljeni u samoizolaciju, uz napomenu da nemaju nikakvih simptoma ni zdravstvenih problema.

Dosad su bili zaraženi samo jedan kamerman i jedan vozač red Bull Rookies Cupa, a dakako da je bilo pitanje vremena kad će se to dogoditi i nekom od vozača svjetskog prvenstva. Slučaj je htio da bude baš Jorge Martin, jedan od trenutno najvećih talenata, koji se odličnim nastupima na prethodne dvije utrke u Austriji uključio u borbu za naslov Moto2 prvaka. Na prvoj austrijskoj utrci je vozač momčadi Aki Ajo KTM pobijedio, a i na drugoj je prošao ciljem prvi, da bi ga naknadno spustili na drugu poziciju jer je u zadnjem krugu za koji centimetar prešao preko rubnika.

Iako je sad poravnat s Bastianinijem, te zaostaje samo 8 bodova za Marinijem, Martin je ovime vjerojatno izgubio realne šanse da se bori za naslov. Naime, u idućih 15 dana se voze čak tri utrke, dvije u Misanu te jedna u Barceloni i Martin bi mogao propustiti sve tri, nakon čega mu preostaje samo 6 utrka da eventualno nadoknadi propušteno.

Sve to se, srećom, ne bi trebali odraziti na nastavak njegove karijere. Naime, praktično mu je preostalo još samo staviti potpis na ponuđeni ugovor od strane Ducatija, s time da bi iduće godine, kao MotoGP „rookie“, vjerojatno vozio u momčadi Pramac.

355494 Jorge Martin Red Bull KTM Ajo KTM Moto2 Red Bull Ring Spielberg AUT 2020 08 23 9

 

AŽURIRANO: Martin je prvi put bio pozitivan na testu još početkom rujna, otad je u samoizolaciji u Andorri. U momčadi KTM Aki Ajo se nadaju da bi se mogao vratiti na drugu utrku u Misanu.  

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp