Motosport

Marc Marquez se vraća tek 2021.

rd3 andalucia marc 2020 07364

Nakon što su kontinuirano odgađali njegov povratak, iz HRC-a sad očekivano potvrđuju da ozlijeđenog Marca Marqueza ove godine nećemo gledati.

Nema tu ništa iznenađujuće, to više što su ostale još samo dvije utrke do kraja ove sezone. No ova vijest o daljnjoj odgodi povratka Marca Marqueza će vjerojatno pokrenuti nove špekulacije o tome da je njegova ozljeda desne nadlaktice još i ozbiljnija nego što se to mislilo, možda i kritična za daljnji tijek njegove karijere. Što itekako može i uopće ne mora biti točno.

Isto tako, to što je najavljeno da se Marc Marquez vraća tek 2021. godine ne znači da će se to nužno dogoditi na samom početku sezone, planiranom za kraj ožujka u Kataru. S time da bi nešto pametniji po tom pitanju mogli biti u veljači kad su planirana zajednička testiranja u Maleziji. Ako se ona doista održe, a Marc Marquez se ne pojavi, onda bi to svakako bio alarm.

Podsjetimo, Marquez je slomio nadlakticu na prvoj ovogodišnjoj utrci u Jerezu, sredinom srpnja. U utorak je odradio prvu operaciju, pa već u petak vozio treninge uoči druge utrke. Nakon jednog žestokog kočenja (donja fotografija) je usporio, otišao u boks i odlučio da više neće voziti. Uslijedila je nova operacija, poslije koje oporavak neobično sporo teče, pri čemu se špekulira da mu je dirnut i oštećen živac. Baš kao što smo mu dodirnuli živac tijekom operacije ramena protekle zime, nakon čega je i oporavak od te operacije trajao duže nego što se očekivalo.

Ostaje nam, dakle, tek za doznati kad će se osmerostruki svjetski prvak vratiti utrkivanju i hoće li ta ozljeda ostaviti i neke dugotrajnije posljedice. Ono što znamo, je da će ga do kraja ove sezone, a to znači na preostalim utrkama u Valenciji i Portimau, nastaviti mijenjati Stefan Bradl, testni vozač Honde.

 rd3 andalucia marc 2020 05662

fbmp ytmp imp