Motosport

Repsol Honda: Vraća li se Marquez već u Kataru?

RepsolHonda21 1

Marquez je za virtualno predstavljanje momčadi Repsol Honda uspio navući kombinezon, no i dalje je pitanje svih pitanja kad će se vratiti utrkivanju.

Dva su važna pitanja kad je u pitanju momčad Repsol Honda, s time da je ovo prvo ipak važnije i daleko intrigantnije. Dakle, kad će se Marc Marquez vratiti utrkivanju? Odgovor nismo dobili za vrijeme virtualnog predstavljanja te momčadi, no zato je izrijekom potvrđeno da Marc neće biti na predsezonskim testiranjima koja će se u ožujku održavati na katarskoj stazi Losail.

Tvrdi da nakon treće operacije desne nadlaktice, koju je slomio još u srpnju u Jerezu, oporavak konačno ide po planu, ali da se ovaj put neće vratiti dok ne bude 100% zdrav. Odnosno, dok mu liječnici ne potvrde da u slučaju pada neće doći do loma ruke na istom mjestu. Marquez se nada da bi takvo zeleno svjetlo možda mogao dobiti već do prve utrke sezone, koja bi se trebala održati posljednjeg vikenda u ožujku u Kataru, no teško se oteti dojmu da to djeluje pretjerano optimistično, to više što i sam priznaje da mu je desna ruka trenutno na samo kakvih 20% dosadašnje snage. Ne bi nas stoga čudilo da propusti obje utrke u Kataru, pa onda i onu u Portimau, te da se početkom svibnja vrati na utrci u Jerezu.

RepsolHonda21 2

Sve i da propusti te prve dvije ili tri utrke, Marquez bi se još stigao vratiti u borbu za naslov. Ipak, tvrdi i da ga trenutno ne zanima tko će mu biti glavni konkurent, jer sad pred sobom ima samo jedan cilj; vratiti se utrkivanju. A i onda je, kako sam priznaje, pitanje može li biti onaj stari (i gotovo nepobjedivi) nakon jedne ili dvije utrke, ili pak tek nakon pola sezone.

Drugo važno pitanje je koliko se brzo na Hondu može priviknuti Pol Espargaro, kao Marquzeov četvrti timski kolega u isto toliko sezona. Ako je suditi po onome što je u posljednje četiri godine pokazao na KTM-u RC16, Espargaro bi sa svojim agresivnim stilom vožnje, uvijek na granici mogućeg, mogao itekako dobro funkcionirati na Hondi RC213V. Podsjetimo, Espargaro je iz momčadi Repsol istisnuo Marcovog mlađeg brata Alexa Marqueza te između njih dvojice sigurno neće cvasti ruže. To više što se Marc i Pol međusobno bore još od malih nogu, a bili su čak i timski kolege u katalonskom i španjolskom prvenstvu, kada je Espargaro, kao malo stariji od njih dvojice, ipak bio brži.

RepsolHonda21 4

Dok se Marc Marquez ne vrati utrkivanju, u momčadi Repsol Honda će ga, kao i dosad, mijenjati Stafan Bradl, koji je ove godine već odradio na stotine testnih krugova. Iz onoga što se dosad moglo vidjeti dok je Bradl jurio na stazi, inženjeri Honde su pripremili novi okvir, stražnju vilicu i duži ispušni sustav, a rade i na aerodinamici.

Prije neki dan je predstavljena i satelitska momčad LCR Honda u koju je, na mjesto Crutchlowa, došao Alex Marquez, te tamo našao Nakagamija, koji pak se konačno izborio za to da više ne vozi prošlogodišnji model. Tako će sve četiri Honde na startnoj rešetki u Kataru biti potpuno nove i otprilike istih specifikacija.

RepsolHonda21 3 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp