Motosport

SBK: Bautista se vraća u Ducati

 AP37677 UC315904 Mid

Suze sina razmetnoga! Nakon dvije sušne sezone s Hondom, Alvaro Bautista se vraća u Ducati, kako bi zamijenio Reddinga, koji je ranije zamijenio njega.

Da se o tome ne šuška već neko vrijeme, i da mu Reding nije ostavio mjesta, potpisavši za BMW, bio bi to grom iz vedra neba. No i ovako djeluje doista neobično da se nakon dvije sezone s Hondom, Bautista vraća u tvorničku Superbike momčad Ducatija.

Podsjetimo, Španjolac je svoju rookie Superbike sezonu 2019. otvorio nizom od čak 11 uzastopnih pobjeda, nakon čega je slavio još 5 puta. No ta će njegova kampanja svejedno ostati upamćena po tome što je, nakon nevjerojatnog preokreta, uspio izgubiti titulu. I to uvjerljivo. Rea je na kraju skupio 165 bodova više od njega.

Kako je u drugom dijelu sezone došlo do raspada sistema, tako su i zahladili odnosi između njega i Ducatija, te je Bautista za 2020. potpisao ugovor s Hondom, a njegov Panigale V4 R je preuzeo Scott Redding. Ali Bautista na Firebladeu nikad nije pojurio. Prošle godine je završio kao 9. u ukupnom poretku, sa samo jednim podijem, a trenutno drži tek 11. mjesto u ukupnom poretku, bez ijednog podija.

Takvo što se u vrhunskom motosportu ne događa često, ako ikad, ali nakon ne baš čistog razvoda, u Ducatiju su mu svejedno odlučili pružiti još jednu šansu. Tako je i službeno potvrđeno da će za 2021. Alvaro Bautista u tvorničkoj momčadi Aruba.it zamijeniti Scotta Reddinga, koji je u toj istoj momčadi prije dvije godine zamijenio njega.

6121f69d5f51e8.69991864

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp