Motosport

Ništa od arapskog novca: Mooney sponzor Rossijeve momčadi

BezzecchiJereztest2021

Kontraverzni ugovor Rossija sa Saudijskom državnom tvrtkom Aramco je sad i službeno propao. Momčadi VR46 će imati talijanskog sponzora.

Valentino Rossi više nije MotoGP vozač, ali je zato vlasnik nove MotoGP momčadi VR46 Racing Team, koja dolazi na mjesto tima Avintia. Pritom je još u travnju 2021. najavljeno da će se nova momčad zvati Aramco VR46, što je izazvalo negodovanje dijela javnosti jer je riječ o državnoj naftnoj kompaniji Saudijske Arabije. No za navodnih 20 milijuna dolara po sezoni, Rossi je bio spreman otresti sve kritike.

Marini Jerez test 2021 2

Iako se u početku tome pristupalo kao da je već riješena stvar, stvari su se relativno brzo počele komplicirati. Ako ne prije, onda nakon što je Prince Abdulaziz bin Abdullah Al Saud izrazio zadovoljstvo što će Rossi u godinama koje dolaze nastupati za momčad koju oni sponzoriraju. Iako u tom trenutku još nije donio odluku hoće li uopće nastaviti karijeru, Rossi je jasno poručio da mu ne pada na pamet pod stare dane ponovo prelaziti s Yamahe na Ducati, kako bi mogao voziti za vlastitu momčad.

Osim toga, pokazalo se da spomenuti princ možda i nije tako utjecajan kako bi se to iz njegove titule moglo zaključiti te se s vremenom priča o tom izdašnom sponzorstvu počela hladiti. A sad smo dobili i konačno potvrdu da od toga neće biti ništa, jer je upravo objavljeno da će glavni sponzor momčadi VR46 biti Mooney, talijanska tvrtka za digitalna plaćanja. Za Mooney VR46 Racing Team će voziti Rossijev polubrat Luca Marini, i to za upravljačem novog Ducatija, te rookie Marco Bezzecchi, koji će voziti dokazano brz Ducati Desmosedici iz 2021, a sponzorstvo se odnosi i na istoimenu Rossijevu Moto2 momčad.

Marini Jerez test 2021 1

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp