Motosport

Petrucci će voziti MotoGP Suzuki

425684 danilo petrucci Dakar Rally 2022 2461

U posljednje dvije godine je vozio Ducati i KTM u MotoGP-u, KTM na reliju Dakar, superbike Ducati u MotoAmerica prvenstvu, a sad će i MotoGP Suzuki.

Iako se prije godinu dana činilo kako Danilo Petrucci ide u vozačku mirovinu, simpatičan Talijan teško da bi mogao biti aktivniji. Taj dugogodišnji vozač Ducatija dvije je sezone vozio i za tvorničku momčad, pri čemu se najviše pamti njegova pobjeda u Mugellu, u izravnoj borbi s Marquezom i Doviziosom. 2021. je prešao u redove Tech 3 KTM-a i onda kao nagradu za otkaz nakon samo jedne sezone dobio priliku da za tvorničku momčad nastupi na reliju Dakar. I nije samo nastupio, nego je na jednoj etapi čak odnio pobjedu.

 AX13356 UC74552 Mid

S dolaskom proljeća se vratio u redove Ducatija, ali sad u MotoAmerica prvenstvu, gdje je na uglavnom mu nepoznatim stazama, koje su mu se činile i pretjerano opasnima, za upravljačem Panigalea V4 R skupio 5 pobjeda. Prethodnog je vikenda još bio u borbi za titulu, koja mu je na kraju ipak izmakla, a sad će u Buriramu, na utrci za VN Tajlanda, voziti, ni manje ni više, MotoGP Suzuki, kao zamjena za ozlijeđenog Mira. Tamo će se ponovo sresti i s Crutchlowom, koji je povučen iz natjecateljske mirovine kao zamjena za Doviziosa, koji je nakon Misana odlučio drugi put otići u penziju.

423827 danilo petrucci Dakar Rally 2022 prologue 0371

Petrucci je bio prva želja vodstva Suzukija i na utrci u Misanu, ali nije dobio dozvolu Ducatija s obzirom da se borio za naslov u MotoAmerica prvenstvu. Sad kad je to riješeno, a Mir se još nije oporavio od ozlijede gležnja, Petrucci je dobio zeleno svjetlo od Ducatija da nastupi na plavom Suzukiju. I tu se mora priznati da su u Ducatiju bili neuobičajeno uviđavni.

Inače, Petrucci je jedno vrijeme bio u kombinacijama da iduće godine nastupa za tvorničku momčad Ducatija u svjetskom Superbike prvenstvu, ali su na kraju odustali od njega jer je (oduvijek) pretežak i kao takav ne bi svojim telemetrijskim podacima bio od koristi perolakom Bautisti, koji će im ove godine vjerojatno donijeti naslov prvaka. Kako sada stvari stoje, nakon kratkotrajne avanture sa Suzukijem u MotoGP-u, Petrucci bi iduće godine trebao ponovo braniti boje Ducatija u MotoAmerica prvenstvu, a zasad nema najava da bi u međuvremenu mogao ponovo voziti KTM na reliju Dakar. Možda bi to ipak bilo previše.

 AX12881 UC74602 Mid

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp