Motosport

Ducati „krade“ Cairolija i ulazi u motokros!

DM Ducati MX 02 UC567894 High

I službeno je potvrđeno da Ducati od iduće sezone ulazi u motokros arenu, što je prvi korak u stvaranju off-road palete.

U Ducatiju su protekle dvije godine radili na razvoju prototipa natjecateljskog motocikla s kojim će 2024. ući u motokros prvenstvo. Zasad ne u svjetsko MXGP prvenstvo, nego u ono talijansko, gdje će Ducatijevim prvijencem upravljati Alessandro Lupino. Ali ambicije su ime veće od toga, a to potvrđuju i time što su KTM-u uspjeli preoteti Team Managera, i to ne bilo kojeg, nego takvu legendu kao što je Tony Cairoli. Taj deveterostruki svjetski prvak će biti test vozač i usmjeravati razvoj Ducatijevog motocikla.

Tony Cairoli

Ideja je da se znanje skupljeno s tim natjecateljskim motociklom iskoristi za razvoj kompletne palete čistokrvnih off-road strojeva. Od tehničkih detalja se otkriva samo to da će motokros stroj imati dezmodromsko upravljanje ventilima, što će ga činiti jedinstvenim u tom svijetu. I dok ćemo prvi serijski motokros model možda morati i neko vrijeme pričekati, Ducati bi već ove jeseni trebao predstaviti supermoto s jednocilindričnim agregatom.

DM Ducati MX 01 UC567895 High

 

fbmp ytmp imp