Novosti

Eric Buell Racing

Buellov novi život?

 

BuellRacing1MBuellovo će se ime vratiti svojim natjecateljskim počecima i tako proživjeti barem još jednu zimu. Novo osnovana tvrtka Eric Buell Racing trebala bi nastaviti proizvodnju modela 1125 R,...


... ali samo za potrebe privatnih trkača

 

Posljednjeg dana mjeseca studenog Eric Buell prestaje biti zaposlenikom Harley-Davidsona i istog trenutka započinje misiju izdizanja svoje tvrtke iz pepela.

 

Moglo bi se reći da se radi o doslovnom vraćanju korjenima budući su planovi Erica Buella za budućnost identični onima iz početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća kada je želio proizvoditi samo natjecateljske motocikle.BuellRacing2M

 

Onda je to bio dvotaktni RW 750, a ovaj puta je to natjecateljska verzija još donedavno serijskog modela 1125 R. Motocikli će se proizvoditi samo za potrebe utrkivanja privatnih natjecatelja s time da će im biti ponuđena i tvornička podrška.

 

S obzirom na to da taj motocikl ionako koristi Rotaxov agregat, te im uopće ne predstavlja konkurenciju, u Harley-Davidsonu izgleda nemaju ništa protiv te ideje, no novo osnovana i potpuno samostalna tvrtka ipak nema pravo koristiti staro ime pa će se tako novi projekt Erica Buella zvati Eric Buell Racing.

 

O eventualnoj uspješnosti te ideje prerano je govoriti, to više što 1125 R udovoljava samo pravilima AMA prvenstva.

Više u ovoj kategoriji: « Honda U3-X Yamaha »
fbmp ytmp imp