Novosti

Honda U3-X

HondaU3-X-1MStojiš, a ideš!

 

Hodati zapravo znači iskoraknuti naprijed kako ne bi pali na nos, a Honda je to imitiranje ljudskog hoda i konstantnog hvatanja ravnoteže odlučila predstaviti i u mehaničkom obliku.

Prototip neobičnog prometala (ili kako to u Hondi birokratski nazivaju osobnog jednokotačnog uređaja za kretanje) nazvan U3-X koristi tehnologiju održavanja ravnoteže inspiriranu svojim humanoidnim robotom ASIMO.

 

Anatomski oblikovani jastuci koji služe za prihvat stražnjice nalazi se na nekih 650 mm visine, dok se stopala odmaraju na nisko postavljenim osloncima za noge. Korisnik ovog prometala se tako nalazi u pomalo čučnutom položaju, iz kojeg laganim pomicanjima tijela upravlja smjerom kretanja.HondaU3-X-2M

 

Dakle, U3X je po načinu kojim se njime upravlja nekako najbliži Segwayu, te omogućuje kretanje u svim smjerovima. Vaša želja trebala bi biti njegova zapovjed, što znači da možete ići naprijed, natrag, dijagonalno ili bočno.

 

U Hondi su zasada škrti na konkretnim podacima, tako da ne postoje spoznaje o tome kako stvar zapravo funkcionira ili kakvu vrstu pogona koristi, a ne zna se ni to da li će jednog dana možda postati i nešto više od izložbenog primjerka.

Više u ovoj kategoriji: « Ducati Monster Eric Buell Racing »
fbmp ytmp imp