Novosti

Honda

Novi stari CBR 1000 RR


CBR-Honda1MHonda CBR 1000 RR dobiva minimalne izmjene za 2010. godinu, zadržavajući pritom izgled prethodnog modela, osvježen paletom novih boja. CBR 600 RR također će na tržište biti izbačen u novim bojama.


Čini se da je globalna kriza ozbiljno uzdrmala proizvođače, a među njima i jednoga od najvećih, Hondu. Iako smo očekivali predstavljanje posve nove Honde CBR 1000 RR, u Japanu su očito odlučili malo stati na loptu i usporiti ubitačan razvoj novih supersportskih modela.


Tako i nova Honda CBR 1000 RR dolazi s vrlo malo promjena u odnosu na svoj odlazeći model. Promjene vidljive golim okom uključuju tek nove boje, minimalno izmijenjeni top ispušnog sustava s aluminijskom oplatom, te izmijenjeni rep s novim stražnjim rasvjetnim tijelima. Promjene je doživio i nosač tablice koji se sada lakše odstranjuje, što će pozdraviti svi koji povremeno posjećuju natjecateljsku stazu.CBR-Honda2M


Manje izmjene doživio je i agregat, s ciljem poboljšanja odaziva na ručicu gasa. Tako novi CBR dolazi s povećanim zamašnjacima, a povećana je i čvrstoća radilice. Time je inertna masa radilice povećana za 6,87%, a povećanje ukupne težine agregata izbjeglo se korištenjem laganih komponenti koje uključuju aluminijski vijak za glavu cilindara, tanju flanđu u ispušnom sustavu i manji motor ventilatora.


Honda CBR 600 prošle je godine također predstavljena s minimalnim izmjenama, pa smo se nadali da će ove godine biti malo više novosti i u ovoj klasi, no nažalost, dobili smo samo nove boje. Oba CBR modela prodavat će se, kao i dosad, u verzijama s C-ABS-om ili bez njega.

fbmp ytmp imp