Novosti

Husqvarna TE 250

Laka konjica

 

Hus-TE250MHusqvarnin hard-enduro TE 250 doživio je svoje potpuno novo izdanje, te se tako približio idealima koje je postavio prošle godine predstavljeni TE 310.


Iako je zapremina ostala identičnih 249,5 ccm, u Husqvarni tvrde da se radi o potpuno novom agregatu koji teži samo 22 kg. Opremljen elektronskim ubrizgavanjem goriva marke Mikuni, tekućinom hlađen jednocilindraš je 13% manji od agregata koji se ugrađivao u dosadašnji TE 250, a trebao bi biti i primjetno snažniji.

 

Nažalost, kako je to kod Husqvarne uobičajeno, vrijednosti snage i okretnog momenta nisu objavljenje. Okvir sada krasi nešto drugačija geometrija, dok se umjesto Marzocchijeve upside-down vilice promjera 50 mm sada ugrađuje Kayabina komponenta promjera 48 mm, što je promjena koju su doživjeli svi enduro modeli ovog proizvođača, osim najslabijeg modela WR 125.

 

Suha težina je spuštena sa 107 na 106 kg, a plastične oplate su blago redizajnirane. Agresivniji dizajn sada krasi i motokros modele CR 125, TC 250 i TC 450, a svi su oni udomili i ojačani okvir, Kayaba prednju vilicu, te nešto drugačiji ovjes i okvir.

Više u ovoj kategoriji: « MOTO GP KTM »
fbmp ytmp imp