Novosti

KTM

KTM se povlači i iz klase 125

 

CameronMNakon što je na kraju prošle godine odustao od klase 250, austrijski je proizvođač obznanio i ukidanje tvorničkog tima u klasi 125

 

Ne tako davno KTM je vrlo ambiciozno ušao u svijet MotoGP utrka. Dobri početni rezultati u klasi 125, potakli su ih i na angažman u četvrtlitarskoj kategoriji, a njihov je agregat nakratko i ne baš uspješno brujao i u tada tek uvedenoj MotoGP klasi.

 

U kategorijama 125 i 250 uspjeli su skupiti 22 pobjede, no iako su nekoliko puta bili blizu, njihovi vozači nikada uspjeli osvojiti titulu svjetskog prvaka. Tako im kao najveći uspjeh ostaje osvajanje titule svjetskog prvaka u konkurenciji proizvođača u klasi 125 ostvaren 2005. godine.

 

Svoju izlaznu strategiju KTM je započeo još krajem prošle godine kada je objavio povlačenje iz klase 250. Odlazak Kallia kao njihovog provog vozača u klasu MotoGP, kao i skoro uvođenje Moto 2 klase bili su zgodan izgovor da se njihov angažman za 2009. smanji na servisiranje samo 2 vozača u klasi 125.

 

Nedavno je objavljeno da će nakon završne utrke ove sezone povući svoju tvorničku momčad i iz te klase, što je potez koji i ne čudi s obzirom na to da ovogodišnji rezultati nisu bili blistavi, a KTM uz to spada u red proizvođača koji su nešto više pogođeni aktualnom krizom.

 

Ipak, KTM se neće sasvim povući iz svijeta MotoGP-a budući će se na austrijskim motociklima i iduće godine održavati popratne utrke nazvane Red Bull Rookies Cup namijenjene traženju mladih nada.

 

Osim toga, KTM-ove će 125-ice nastaviti brujati i njemačkim prvenstvom, a za sve će te aktivnosti i dalje koristiti usluge Harolda Bartola, gurua natjecateljskih motocikala dvotaktne tehnologije.

 

Austrijanci i dalje lagano drže ručnu kočnicu i na svojim četverotaktnim bolidima. Tako će RC8 R i iduće godine nastaviti nastupati u sklopu njemačkog Superbike prvenstva bez najava da bi se uskoro mogao početi natjecati i na svjetskoj razini.

 

Više u ovoj kategoriji: « Husqvarna TE 250 Yamaha »
fbmp ytmp imp