Novosti

Rally Dakar

Aprilia-DakarMAprilia ide na Dakar 2010.

 

Nakon uspješne sezone u Moto GP natjecanju Aprilia racing priprema se za nastup na najpoznatijem reliju.


Četiri tvornička motocikla Aprilia RXV 4.5 ekipe Team Giofil 1. siječnja krenut će na natjecanje Dakar 2010 u Argentini i Čileu.

Četiri Aprilije RXV 4.5 pripremljene u trkaćem odjelu Apriije natjecat će se na reliju Dakar 2010 čiji je start u Buenos Airesu 1. siječnja 2010.

 

Zahvaljujući suradnji s Teamom Giofil, koji je s Aprilijinim motociklom u 2008. i 2009. pobijedio na Pharoh's Rally-ju u klasi 450 cm³, revolucionarni Aprilijini dvocilindraši suočit će se s najslavnijom i najuzbudljivijom utrkom na velike razdaljine. Motociklima će upravljati Paolo Ceci iz Italije, Gerard Farres iz Španjolske, Francisco Lopez iz Čilea te Alex Zanotti iz San Marina.

 

Ova najava je kao točka na i nakon iznimno uspješne sezone za Aprilia racing teama. Aprilia je naime osvojila tri moto GP naslova (naslov konstruktora u klasama 125 i 250 te vozača u Moto GP klasi 125).

 

Dakar će se održati u Južnoj Americi već drugu godinu zaredom. Utrka započinje u Buenos Airesu 1. siječnja te također završava u glavnom gradu Argentine 17. siječnja, nakon 16 etapa, jednog dana odmora i devet tisuća kilometara kroz Argentinu i Čile.

 

Aprilijini RXV 4.5 motocikli s dva cilindra koje vozi Team Giofil te su pripremljeni u Aprilia Racing odjelu, rezultat su revolucionarnog projekta s kojim je Aprilia razvila najinovativniju tehnologiju ikad primijenjenu na off-road motociklima.

 

Enduro verzije Aprilijinih off-road motocikala s dva cilindra već su dokazale svoj potencijal u svjetskim reli natjecanjima s pobjedom RXV-a u svojoj klasi i trećim mjestom ukupno na Rally of the Pharaos 2008., pobjedom u svojoj klasi na Rally of the Pharaos 2009. te s dvije uzastopne pobjede SXV-a u 2008. i 2009. na napornoj utrci do oblaka Pikes Peak u Coloradu.

 

Kompaktan i nevjerojatno lagan V 77° agregat s 450 cm³ predstavlja tehnološki napredno dostignuće koje je okruženo iznimno čvrstim rešetkastim okvirom od čeličnih cijevi i aluminijskih ploča, vrhunskim elementima ovjesa te stražnjom vilicom s unutarnjim rebrastim ojačanjima. Dvocilindarski agregat predstavlja najsuvremenije rješenje te je jedinstven u off-road segmentu. Aprilia je jedini konstruktor motocikala koji koristi V2 motore na motocross motociklima; MXV se trenutno natječe na MX1 svjetskom prvenstvu dok je supermoto SXV već osvojio 5 svjetskih supermoto prvenstava.

 

 

fbmp ytmp imp