Novosti

Red Bull Romaniacs Rally 2009


RedBull-RomaniacsMU Rumunjskoj se već godinama održava jedan od najzahtjevnijih hard enduro rallyja na kojem je Andreas Lettenbichlera na BMW-u uspio pokvariti zabavu brojnim vozačima KTM-a.
Rumunjska su bespuća pet dana bila utočište tradicionalnog Red Bull Romaniacs Rallyja kao jednog od najtežih europskih rally natjecanja.
Sam je rally započeo u centru grada Sibiua atraktivnim prologom s umjetnim preprekama, nakon čega se karavana natjecatelja uputila u srce Transilvanije. Uz to što je tehnički vrlo zahtjevan, Romaniacs rally traži i vrhunsku sposobnost navigiranja tako da nije čudo da na njemu sudjeluju i neka svjetski poznata imena iz rally-raid natjecanja.
Ovogodišnje najzvučnije ime bio je Cyril Despres, dvostruki pobjednik dakarskog rallyja, kojem je ovo natjecanje poslužilo kao dobar trening. Despres je na kraju završio kao treći nakupivši nešto više od minute zaostatka za Chrishom Birchom iz Novog Zelanda kojem je to bio najbolji rezultat karijere.
Ipak, sveopću je dominaciju KTM-a uspio narušiti Andreas Lettenbichler koji je došao do uvjerljive pobjede nakon što je proveo ukupno 20 sati i 29 minuta u sedlu svog BMW G 450 X.
Više u ovoj kategoriji: « Honda VFR 1200 TGB »
fbmp ytmp imp