Novosti

Model 2014: Kawasaki ZX-6R Performance

Uvodna-Ninja-ZX-6R-Performance-P1

Naslijedio ga je model 636, no klasični ZX-6R od 599 ccm još nije za otpis. Štoviše, netom je predstavljen u Performance izdanju, koje ga čini još većim „sportašem".

Kawasaki svake godine predstavi dodatno opremljene Performance izvedbe svojih motocikala, a za 2014. je došao red na dobar „stari" ZX-6R. Za razliku od novijeg i bogatije opremljenog modela s oznakom 636, koji je prilagođen vožnji cestom, osnovni ZX-6R se zapreminom uklapa u natjecateljske pravilnike klase Supersport i u tom se smislu predloženi Performance paket opreme vrlo dobro nadovezuje na njegov sportski imidž.

Poklopac stražnjeg sjedala i „bubble" vjetrobran dodatno naglašavaju natjecateljski ustroj motocikla, a kako je to kod Perfomance paketa obično slučaj, najupečatljiviji detalj je Akrapovičev „slip-on" ispušni sustav, homologiran za cestu. Bez obzira na to što je taj element vjerojatno malo podigao potencijale i spustio težinu za koji dekagram, za Performance verziju Ninje ZX-6R službeno se deklarira nepromijenjenih 128 KS pri 14.000 okr/min i 191 kg.

fbmp ytmp imp