Novosti

Pretpremijera: Kawasaki Vulcan S

15EN650B 44SPURDRF3CG C

Na bazi modela ER-6n stvoren je neobičan custom. Vozne osobine ne bi trebale biti upitne, no dizajn i sam koncept traže malo privikavanja.

 

Kawasaki će za 2015. predstaviti novi custom srednje zapremine pod imenom Vulcan S. I tu ne bi bilo ništa čudno da kao baza za razvoj nije uzeta dobro poznata koncepcija iz dvocilindrične „ekonomično-sportsko-turističke" serije ER-6n, ER-6f i Versys 650. Od njih je Vulcan S preuzeo paralelni dvocilindrični agregat od 649 ccm, kao i koncepciju okvira s jednim bočno smještenim stražnjim amortizerom, ali i takve detalje kao što je digitalna ploča s instrumentima.

 

Uglavnom, Vulcan S je nastao po sličnom principu kao i Hondin CTX 700N, uz tu bitnu razliku da djeluje klasičnije i skladnije od njega. Što opet ne znači da njegova pojava moderniziranog customa ne traži i malo privikavanja.

 

Vulcan 700 će biti službeno predstavljen na nadolazećem EICMA sajmu u Milanu, ali neki detalji se već znaju. Naime, Kawasaki je Vulcan 700 već predstavio za američko tržište, pa tako možemo pretpostaviti da će i europski model težiti 226 kg, kotrljati se na gumama dimenzija 120/70-18 i 160/60-17 te imati sjedalo postavljeno na 706 mm, pri čemu treba spomenuti da se oslonci za noge mogu pomicati naprijed-natrag u tri položaja.

 

Sigurno će naprijed imati samo jedan disk promjera 300 mm, s ABS-om kao opcijom, a zna se i da će agregat biti malo prigušen kako bi pitomije razvijao snagu, no još nisu objavljene maksimalne vrijednosti. Više o svemu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp