Novosti

Noviteti: H-D Sportster Forty-Eight & Iron 883

1439983998052-uvodna

Novi ovjes i udobnije sjedalo su baš ono što je trebalo najkarizmatičnijem Sportsteru, a tu su i lakši kotači. U istim je područjima profitirao i uvodni Sportster model

 

Ako bi tražili Sportster s najviše stila, onda bi vjerojatno prste uperili na Forty-Eight (gornja fotografija). S bezvremenskom bobber pojavom, malim spremnikom goriva po kojem je dobio ime, te vozačem dobrano istegnutih udova, Forty-Eight je i dosad djelovao kao atraktivna prerada, no problem je predstavljalo izrazito negostoljubivo sjedalo.

 

Iz Harley-Davidsona poručuju da su na obnovljeni model za 2016. ugradili novo i udobnije sjedalo. Kao da su mogli ugraditi neudobnije! Osim toga, unaprijedili su i ovjes, pa se tako naprijed nalazi masivnija vilica 49 mm, koja ne pridonosi samo masivnijem izgledu, nego bi „catridge" izvedbom trebala osigurati i kvalitetnije upijanje neravnina, a isto vrijedi i za potpuno novi stražnji ovjes. Osim toga, tu su novi i lakši naplatci, dok spremnik goriva ima horizontalne grafike po uzoru na modu iz 70-ih.

 

Što se nas tiče, Forty-Eight je upravo podebljao status najpoželjnijeg Sportstera, a sličnim je hvalevrijednim promjenama podvrgnut i uvodni Sporster model Iron 883 (donja fotografija). Dakle, s novim i naprednijim ovjesom, kao i novim kožnim sjedalom, vožnja bi trebala postati udobnija, a za tu klasu ionako solidna okretnost trebala bi biti dodatno poboljšana ugradnjom atraktivnijih i lakših naplataka s kojima se uštedjelo 3,6 kg neovješenih i rotacijskih masa. Jasno, oba modela su bila podvrgnuta sitnim kozmetičkim promjenama, s naglašenom tendencijom presvlačenja kromiranih dijelova crnom bojom.

 

Više o svim novitetima Harley-Davidsona za 2016. pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

1439984003289

fbmp ytmp imp