Novosti

Koncept: Suzuki SV 650 Rally

Suzuki SV 650 Rally uvodna

Pristupačan i netom temeljito obnovljeni SV 650 mogao bi zaživjeti i u atraktivnoj café-racer varijanti. No, sa Suzukijem se nikad ne zna.

Suzuki je doista ugodno iznenadio kada je za 2016. pripremio lakše, snažnije i totalno redizajnirano izdanje ekonomično-sportskog nakeda SV 650, pokretanog dokazani V2 agregatom od 645 ccm i 76 KS. S okruglim prednjim svjetlom i dovoljno primamljivom cijenom od 55.900 kn (s ABS-om), Suzuki SV 650 je nešto je skuplji i više retro, od Yamahe MT-07 ili Kawasakija ER-6n, a istovremeno je nešto jeftiniji i manje retro, od Yamahe XSR 700.

Sada je na salonu motocikala u japanskoj Osaki na toj istoj osnovi osvanuo i tvornički koncept SV 650 Rally koji bi trebao dodatno naglasiti taj trenutno popularni retro štih koji ionako krasi prednji kraj serijskog modela. Pritom oznaka Rally, u kombinaciji s pridodanim maglenkama s plastičnim poklopcima, sugerira da su kao inspiracija za ovaj koncept poslužili nekadašnji rally automobili.

Osim toga, okruglo prednje svjetlo je zaštićeno pridodanom mrežicom, a iznad njega je potpuno nova maskica, na koju se s boka nadovezuje minimalne plastične oplate, ostavljajući pritom dojam da je riječ o motociklu s poluoklopom. Pridodani niski „clip-on“ upravljač i retrovizori na njegovim samim krajevima, te obli prednji blatobran, dobro se slažu s café-racer stilom, što se tek donekle može reći i za poklopac stražnjeg sjedala koji je previše moderan.

Na koncu, tu je i Yoshimura ispušni sustav s dvostrukim završetkom, kojeg zasigurno nećemo vidjeti na eventualnom serijskom modelu, ali nije teško zamisliti da bi neke od dizajnerskih elemenata ovog motocikla bilo lako transferirati na spin-off varijantu SV-a. Problem je što u Suzukiju, i kad imaju doista dobre ideje, predugo otežu s njihovim realiziranjem, ili ih jednostavno bace u koš. Nazovite nas naivnim, ali toplo se nadamo da bi baš SV 650 Rally mogao biti iznimka koja će razbiti to pravilo.

Suzuki SV 650 Rally 1

fbmp ytmp imp