Novosti

Novitet: Indian Scout Bobber

scout bobber intl bronze smoke right profile

Verzija Bobber se po pitanju mehanike i lima tek u detaljima razlikuje od Scouta, ali djeluje opakije.

Koristeći samo dvije tehničke platforme, Indian je stalnim dodavanjem novih verzija svoju ponudu proširio na desetak modela. A u zadnjem kvartalu 2017. će u prodaju krenuti još barem jedan (novi) model, odnosno treća verzija Scouta.

Dakle, nakon jeftinije i slabije varijante Sixty, osnovnom modela Scouta se pridružuje i verzija Bobber. Mehanički se razlikuju tek utoliko što Bobber ima nešto kraći hod stražnjeg ovjesa i drugačiju hidrauliku prednje vilice, a za primijetiti je da se dosadašnjih 100 KS istopilo na 94 KS. Osim toga, za Scout Bobber se deklarira i 3 kg manja težina, no vjerojatno u samoj vožnji najveća razlika proizlazi iz agresivnije ergonomije, što se ima zahvaliti tome što su oslonci za noge pomaknuti unatrag, dok je novi upravljač pomaknut dalje od vozača.

Jasno, Scout Bobber ne bi bio serijski bobber da nisu odrađene i stilske intervencije. Uz totalno zamračenje i izbacivanje kroma, tu je, između ostalog, i novi logo na spremniku, masivnije kućište prednjeg svjetla , drugačija podloga instrumenata te bitno skraćeni prednji i stražnji blatobran, zahvaljujući čemu gume djeluju „bobberski“ bucmastije, iako su ostale istih dimenzija 130/90-16 sprijeda i 150/80-16 straga.

U standardnoj (američkoj) formi Scout Bobber će imati nosač tablice na boku i retrovizore koji izviru iz krajeva upravljača, dok će europski modeli, nažalost, dolaziti s klasičnim retrovizorima i isto takvim nosačem tablice. Imajte to na umu dok pregledavate brojne fotografije Bobbera smještene u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp