Novosti

Koncept: BMW R nineT „Giggerl“

bmw r ninet custom blechmenn giggerl 1

BMW je naručio još jednu preradu retro modela R nineT, a dobio futuristički koncept.

Bernhard Naumann je poznatiji pod nadimkom Blechmann, što bi u doslovno prijevodu značilo „limeni čovjek“. Nadimak proizlazi iz toga što od komada lima može razviti čudesne oblike, kojima onda formira svoje prerade motocikala. S time da je Blechmann i obožavatelj SF-a, pa tako njegove prerade znaju biti poprilično futurističke. Baš kao što je to slučaj s ovom, nastaloj na bazi retro modela R nineT.

Jasno, u BMW-u su znali s kim imaju posla kad su mu dali slobodne ruke. Pritom su od njega tražili preradu, da bi Blechmann, kad je bio gotov, odlučio kako je, zapravo, riječ o konceptu. I teško mu je to osporiti, utoliko više što je u ovaj „konceptualni dizajn“ od serijskog modela R nineT utopio samo pogonsku grupu, prednju vilicu, upravljač i poluge. Okvir, ispušni sustav i sjedalo su stvoreni samo za ovu priliku, baš kao i jedinstvene limene oplate.

Inače, Bernhard Naumann Blechmann je, pomalo pogrdno, svoj koncept nazvao „Gigerll“ što u južnim dijelovima Njemačke znači „kokoš“. Hoće li neki BMW model budućnosti sličiti ovoj krvoločnoj kokoši? Čisto sumnjamo, ali ne bi imali ništa protiv. Svakako zavirite u donju galeriju.

fbmp ytmp imp